Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°srail vahÅŸeti fotoÄŸraf karelerinde

İsrail askerinin kolu sargılı olan Filistinli bir çocuğu gözaltına almak istemesiyle arbede çıktı. Dünya ajanslarının geçtiği bu fotoğraflar büyük tepki topladı



Filistin'de Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih bölgesinde toplanan bir grup gösterici, Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸası ve ayrım duvarını protesto etti.

Her hafta cuma namazının ardından düzenlenen Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimleri inÅŸasının protesto edildiÄŸi gösterilere Ä°srail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaÅŸartıcı gaz, sis bombası, atık su püskürterek müdahale ediyor.

Batı Åžeria'nın farklı bölgelerinde "Ayrım Duvarı" karşıtı yürüyüÅŸler düzenleniyor. Halk DireniÅŸi Komitesi'nden yapılan açıklamada, Nebi Salih bölgesinde yabancı aktivistlerin de yer aldığı yürüyüÅŸe müdahale eden Ä°srail askerlerinin attığı plastik mermi sebebiyle 3 kiÅŸinin yaralandığı, biri yabancı iki kiÅŸinin gözaltına alındığı, kadın ve çocukların da coplarla darp edildiÄŸi belirtildi.



Nablus kentinde yer alan Kefr Kudum'da da bir genç Ä°srail askerlerinin gerçek mermi kullanarak açtığı ateÅŸ sonucu ayağından yaralanırken, onlarca kiÅŸinin de plastik mermi sebebiyle yaralandığı ve tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi.



Bel'in, Na'lin ve El-Masera'da düzenlenen benzer yürüyüÅŸler de Ä°srail askerlerinin müdahalesine maruz kaldı. Söz konusu gösterilerde, çok sayıda kiÅŸinin atılan göz yaÅŸartıcı gazdan etkilendiÄŸi aktarıldı.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren "Aksa Ä°ntifada'sının" ardından, Ä°srail yönetimi, kendilerine yönelik saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002 yılında Ayrım (Utanç) Duvarı'nın inÅŸasına baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.