Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan tehdit mektubu

PKK'nın Güneydoğu'da yer alan inşaatlarda çalışan işçiler ve vatandaşlara yönelik tehdit mektupları bulundu.



PKK'nın Kürt vatandaÅŸlarına tehdit içerikli mektuplar göndermeye devam ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra ÅŸiddet eylemleriyle bölgedeki baskısını artıran PKK'nın tehdit mektuplarından biri, ekmek parası için barajinÅŸaatında çalışan iÅŸçilere gönderildi. Daha önce Mardin ve Şırnak'ta HPG Botan Saha Komutanlığı mührüyle bildiri dağıtan PKK'lılar, birtakım isteklerinin vatandaÅŸlar tarafından yerine getirilmemesini gerekçe göstererek, 'çalışan herkesin can ve mal güvenliÄŸi tehlikeye girecektir' diyor.
 
Ä°NÅžAATI BIRAKIP GÄ°DÄ°N
 
Baraj inÅŸatında çalışan iÅŸçilerin isimlerini tek tek fiÅŸleyen örgüt mektubunda, iÅŸçileri hedef tahtasına oturturcasına “Bundan sonra bu insanların canı tehlikededir” ifadelerini kullanıyor. Tüm iÅŸçilerin baraj inÅŸaatında çalışmayı bırakması gerektiÄŸi belirtilen tehdit mektuplarında ayrıca, baraj için çalışan tüm insan, araç ve malzemelerin esas hedef olduÄŸu belirtiliyor. Baraj inÅŸaatına yönelik saldırıların tüm sorumluluÄŸunu da üstlenen PKK, vatandaÅŸları da barajda çalışan iÅŸçilerle irtibatını kesmeleri için baskı uyguluyor. PKK'lılar mektupta, barajda çalışan ve ekmek parasının derdinde olan iÅŸçilerle irtibatların kesilerek devlete karşı tavır almaya zorluyor.
 
OLACAKLARDAN SORUMLUSUNUZ
 
Üzerinde sözde HPG Botan Komutanlığı yazılı mühür benzeri damga bulunan imzalı tehdit mektupları bununla da sınırlı deÄŸil. Baraj yapımını engelleyerek bölge halkına yapılan yatırımların önüne geçmeyi hedefleyen PKK'NIN 7 Haziran seçimlerinde uyguladığı baskıdan sonuç alamadığı Kürt vatandaÅŸlarını da mektuplarla tehdit ettiÄŸi ortaya çıktı, Öcalan'ın Kürt halkına özgürlük hedeflediÄŸini iddia eden PKK mektuplarda Kürt asıllı olduÄŸu anlaşılan vatandaşı “Kendi ırkına karşı mücadele yürütmek”le suçlayarak “Bu kiÅŸiliklerin ne dosta ne de düÅŸmana bir yararı olur” ifadesini kullanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.