Sosyal Medya

Güncel

Emniyet Müdür Yardımcısına 18 yıl hapis isteniyor

Emniyet müdür yardımcısı Celal Yılmaz hakkında düzenlenen iddianamede Yılmaz’a 18 yıl hapis istendi.



Yolda tartışığı motorsiklet sürücüsünü öldüren Emniyet müdür yardımcısı Celal Yılmaz hakkında "Haksız tahrik altında adam öldürmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

Ä°stanbul Halkalı'da tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet SülüÅŸoÄŸlu'nu, 3 kurÅŸunla vurarak öldürdüÄŸü geerkçesiyle tutuklanan, itiraz üzerine 8 gün sonra tahliye edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'a dava açıldı. Yılmaz için, haksız tahrik altında kasten öldürmek suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

16 AÄŸustos tarihinde meydana gelen olayda, Eski Özel Harekatçı, 1. sınıf emniyet müdürlüÄŸüne terfi eden Celal Yılmaz, trafikte tartıştıktan sonra kendisini takip eden motosikletli 32 yaşındaki Ahmet SülüÅŸoÄŸlu'nu Halkalı Polis Lojmanı'nın giriÅŸinde vurarak öldürmüÅŸtü. Olayın ardından 155 Polis Ä°mdat Hattı'nı arayıp silahıyla teslim olan Yılmaz, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından mahkemece tutuklanmıştı. Yılmaz, öldürdüÄŸü gencin kendisine silah çektiÄŸini ve meÅŸru müdafadan silahını kullandığını iddia etmiÅŸti. Ölen gencin yakınları ise Celal Yılmaz'ın, öldürmek amacıyla ateÅŸ ettiÄŸini, bu durumun meÅŸru müdafa sokulamayacağını öne sürmüÅŸtü. Yılmaz, avukatının itirazı üzerine 24 AÄŸustos tarihinde tahliye edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.