Sosyal Medya

Güncel

Lübnan'ın çöp sorununu Türkiye çözecek

Lübnan'da kitlesel gösterilere neden olan çöp sorunu için Türkiye devrede. Başbakan Davutoğlu'nun arayan Lübnan Başbakanı Tammam Selam'ın isteği üzerine Türk uzmanlar Beyrut'a gidecek.



Üst üste yaÅŸadığı siyasal krizlere bir de toplanamayan çöp sorunu eklenen Lübnan, çözüm için Türkiye'nin yardımını istedi. 

Devlet BaÅŸkanı seçilemeyen, Parlamentosu toplanamayan, zamanı geldiÄŸi halde genel seçim yapamayan ve kutuplaÅŸmanın had safhaya geldiÄŸi Lübnan'ın BaÅŸbakanı Tammam Selam, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nu arayarak, çöp sorununun çözümü için Türkiye'nin tecrübe ve kapasitesinden faydalanmak istediklerini söyledi.

BaÅŸbakanlık kaynaklarına göre, DavutoÄŸlu, her türlü teknik yardımı vermeye hazır olduklarını söyledi ve en kısa sürede Çevre Bakanlığı'ndan teknik bir heyetin Beyrut'a gönderileceÄŸini söyledi.

Temmuz ayında ülkenin baÅŸkenti Beyrut’ta ana çöp toplama merkezinin alternatifi bulunmadan kapatılmasıyla çöp sorunu baÅŸlamıştı.  Sokaklarda biriken çöpler, bazı yerlerde yakılarak yok edilmeye çalışılıyor ya da denize dökülüyor. Bütün bunlar saÄŸlık açısından ciddi sorunlar yaratmaya baÅŸlayınca, sosyal medya üzerinden örgütlenen barışçıl gösteriler düzenleme amacındaki sivil inisiyatif  ‘Kokuyorsunuz’ hareketi, yaklaşık 25 bin kiÅŸiyle 22 AÄŸustos 2015 Cumartesi günü sokaÄŸa çıkmış, polis ve göstericiler arasında çatışmalar yaÅŸanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.