Sosyal Medya

Güncel

Kutalmış Türkeş'ten Tuğrul Türkeş'e sitem!

Eski AK Parti Milletvekili Kutalmış Türkeş, Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesini yorumladı...



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun seçim hükümetinde yer alması için bakanlık önerisini kabul eden TuÄŸrul TürkeÅŸ'e kardeÅŸi eski Ak Parti Milletvekili Ahmet Kutalmış TürkeÅŸ'ten ilginç deÄŸerlendirme geldi. KardeÅŸ TürkeÅŸ, “Hâlâ MHP Genel BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürütüyorken, MHP milletvekili olduÄŸu halde PKK'nın bulunduÄŸu bir hükümette yer alması beni ÅŸaşırttı” dedi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Kutalmış TürkeÅŸ, TuÄŸrul TürkeÅŸ'le uzun zamandan beri bir diyaloÄŸunun olmadığını belirtirken, Ak Parti'nin bakanlık önerisini kabul etmesine ÅŸaşırdığını söyledi. Kutalmış TürkeÅŸ, “Hâlâ MHP Genel BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürütüyorken, MHP milletvekili olduÄŸu halde PKK'nın bulunduÄŸu bir hükümette yer alması herkesi ÅŸaşırttığı gibi beni de ÅŸaşırttı. Demek ki kendine göre bir gerekçesi bir açıklaması, bir nedeni, bir planı var. TuÄŸrul TürkeÅŸ AKP'ye geçmiÅŸ deÄŸil, sadece AKP'ye geçmiÅŸ gibi izlenim oldu” diye konuÅŸtu. 

TürkeÅŸ, MHP'nin TuÄŸrul TürkeÅŸ'i disipline sevk etmesi konusunda ise “TürkeÅŸ'in oÄŸlunun MHP içinde disipline sevk edilmesi de ayrıca üzücü bir olaydır” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kutalmış TürkeÅŸ, MHP'de siyaset yapıp yapmayacağı konusunda da, “Neden olmasın, babamın partisi. Ama benim gizli bir gündemim yok. Bu yönde bir görüÅŸmem de olmadı. TürkeÅŸ ismini kullandırtmadım, buna da izin vermem” dedi. TürkeÅŸ, Ak Parti'den ayrılma nedenlerinin herkes tarafından bilindiÄŸini belirtirken, ÅŸunları kaydetti:

"SESSÄ°Z KALAMAZDIM"

“Ben 2011 yılında Ak Parti'den milletvekili seçildim. Olayları, geliÅŸmeleri herkes biliyor. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek dil ve tek Vatan gibi bir duyarlılıklarının olmadığını ve her ÅŸeyin aldatma ile sonuçlandığını gördüm. Kürt federasyonunun kurulması nihai plan. Bu rahatsızlığımı daha istifa etmeden dile getirdim. CumhurbaÅŸkanı örtülüÄŸü ödeneÄŸi, MÄ°T yasalarına oy vermedim. Açılım adı altında partide birçok kiÅŸinin bile bilmediÄŸi bir Oyun oynanıyordu. Sessiz kalamazdım.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.