Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ahmedinejad'la ilgili yeni yolsuzluk iddiası

Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad dönemine ait 700 milyon dolarlık yeni bir yolsuzluğun tespit edildiği öne sürüldü.



Ä°ranlı Ä°ÅŸçiler Haber Ajansı'na (ILNA) konuÅŸan Mededi, 700 milyon dolarlık Etrek-Bereket Demiryolu Projesi'nin, yolsuzlukiddiasıyla yargılandığı davada hapis cezasına mahkum olan ve mal varlığına el konulan Ahmed R'nin sorumluluÄŸuna verildiÄŸini ve söz konusu ÅŸahsın devletten 700 milyon dolar aldığını ancak projeyi tamamlamadığını söyledi.

Mededi, ÅŸahsın konuyla ilgili hiçbir uzmanlığı bulunmamasına raÄŸmen Ahmedinejad'ın cumhurbaÅŸkanlığı dönemindeki yardımcısı Ä°sfendiyar Rahim MeÅŸai'yle yakın irtibatlı olması sayesinde projenin kendisine devredildiÄŸini öne sürdü.

Ahmed R'nin, proje için Ä°ran'daki ÅŸirketlerden de milyonlarca dolar para aldığını ancak bu paraları da ödemediÄŸini iddia eden Mededi, bu kiÅŸiyle ilgili yargıya defalarca ÅŸikayet dilekçesi ulaÅŸmasına raÄŸmen iÅŸlem yapılmadığını savundu.

Mededi, şahsın şu anda Avusturya'da bulunduğunu da belirtti.

Etrek-Bereket Demiryolu Projesi'nin yapımı Ahmedinejad'ın cumhurbaÅŸkanlığı döneminde 2009'da Ä°ran'ın "Pars Enerji" ÅŸirketi tarafından üstlenilmiÅŸti.

Orta Asya ülkeleri ile Ä°ran'ı birbirine baÄŸlayan Etrek-Bereket demiryolu hattı, aynı zamanda Orta Asya bölgesini Basra Körfezi ile birleÅŸtirecek proje olarak nitelenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.