Sosyal Medya

Coğrafyamız

Eski üyelerinden IŞİD'e karşı internet sitesi

Independent gazetesinde yayımlanan habere göre İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD mensubu, örgütten ayrıldıktan sonra IŞİD'e karşı bir internet sitesi kurdu.



Gazete, IŞİD'e karşı sanal alanda kampanya yürüten www.truthaboutisis.com sitesiyle ilgili ayrıntılara yer verdi.

Haber, Twitter ve Facebook hesaplarını da kullanarak IŞİD'e karşı yayın yapan sitenin, Ä°ngiltere vatandaşı eski bir IŞİD mensubu tarafından hazırlandığını ortaya koyuyor.

Sitenin çok yönlü videolar ve sosyal medya teknikleriyle dikkat çektiÄŸinin belirtildiÄŸi haberde özetle ÅŸu bilgilere yer veriliyor: "Bu sitenin email iletiÅŸim bilgisi, telefon numarası ya da adresi yok. Ohio, Dayton'daki bir proxy sunucu kullanılarak isimsiz olarak kayıt ettirilmiÅŸ. Bununla birlikte ÅŸüphe götürmez bir biçimde menÅŸei Ä°ngiliz. Truthaboutisis'i Twitter'da takip eden 89 kullanıcı arasında Mo Farah, Amir Khan, Mishal Husain gibi kamuoyunda iyi tanınan Ä°ngiltereli Müslümanlar var."

Independent sitenin, IŞİD'e Batı'dan akan desteÄŸi önlemek için IŞİD tarzı propaganda yöntemini kullanmayı hedefleyen eski bir savaÅŸçı tarafından hazırlandığını duyuruyor.

Gazete, ismini vermek istemeyen bu eski militanla bir röportaj da gerçekleÅŸtirmiÅŸ.

'IŞİD'de vahÅŸilik ve eÅŸitsizlik gördüm'

Site kurucusu, site için devletten herhangi bir destek veya para da almadığını belirtmiÅŸ: "EÄŸer devletten destek almış olsaydık çok daha az sorunlu olurdu ama maalesef almadık."

Eski örgüt üyesi, baÅŸlarda Batı'nın Afganistan ve Irak'taki müdahaleleriyle 'radikalleÅŸtiÄŸini', örgüt elemanları için para ve destek topladığını ve sonra da savaÅŸmaya gittiÄŸini söylüyor.

Ancak eski IŞİD'li, ülke dışına çıkıp militanlara katıldığında endiÅŸelendiÄŸini belirtmiÅŸ:

"VahÅŸilik ve eÅŸitsizlik vardı. Hepsi aynı ÅŸey için savaÅŸan Arap Müslümanlar, Pakistanlı Müslümanlardan veya Somalili Müslümanlardan çok daha üstündü. Araplar çok daha üst düzeyde bir muamele görüyordu. Bu ÅŸeylerin Ä°slam'la bir alakası olmadığını düÅŸündüm.

"Sonra, yaşı küçük çocukların dövülmesi ve çocukların intihar bombacısı olarak kullanılması vardı. Öldürülebilecekleri göz önünde bulundurulmadan onlara savaÅŸmaları için silah veriliyordu.

"Bu, benim için barbarcaydı. Oraya gittiÄŸimde, düÅŸman olan Amerikalılarla karşılaÅŸmak için sabırsızlanıyordum. Ama ilk günlerde bunu unuttum.

"Kaçtım ve Ä°ngiltere'ye canlı bir ÅŸekilde döndüÄŸüm için ÅŸanslıydım." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.