Sosyal Medya

Güncel

YSK seçim takvimini yayınladı

1 Kasım'da yapılacak erken seçim için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimini yayınladı.



Yüksek Seçim Kurulunca 1 Kasım'da yapılacak 26. dönem milletvekili genel seçimi için hazırlanan takvim kapsamında seçimin baÅŸlangıcı 31 AÄŸustos olacak.

1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırlanan seçim takvimi YSK'nın internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek. Yurtdışında ve gümrük kapılarında oy verme iÅŸlemi ise 8 Ekim'de baÅŸlayacak.

Seçim takviminin bazı önemli aÅŸamaları ÅŸöyle:

2 Eylül: Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00'de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleÅŸtirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurtdışı seçmen kütüÄŸü "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek ve itirazlar baÅŸlayacak. "www.ysk.gov.tr" adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına baÅŸlanacak.

10 Eylül: Muhtarlık bölgesi askı listeleriyle tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere iliÅŸkin askı listelerinin askıdan indirilmesi ve yapılacak itirazların son günü. Yurt Dışı Seçmen KütüÄŸünün, www.ysk.gov.tr adresinden yapılan ilanının sonlandırılarak bu durumun tutanak altına alınması ve Yurt Dışı Seçmen KütüÄŸüne yapılacak itirazların son günü.

13 Eylül: Siyasi partilerin birleÅŸik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili kura çekimi.

18 Eylül: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK BaÅŸkanlığına alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü.

20 Eylül: Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleÅŸtirilecek. Yurtiçi seçmenlerin oy vereceÄŸi yer ve sandıklar belirlenecek. Yurtdışı seçmenlerin oy kullanacakları temsilcilik, tarih aralığı ve yer bilgileriwww.ysk.gov.tr adresinden ilan edilecek.

22 Eylül: Siyasi partilerin aday listeleri ile bağımsız adayların baÅŸvuru evrakındaki eksiklikleri tamamlamalarının ve bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmelerinin son günü.

28 Eylül: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Ekim: Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme iÅŸlemine baÅŸlanacak.

13 Ekim: BaÅŸvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuÅŸmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için kura çekilecek.

22 Ekim: Propaganda serbestliÄŸi ve bir kısım seçim yasakları baÅŸlayacak.

25 Ekim: Yurtdışı temsilciliklerde oy verme iÅŸlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuÅŸmaları baÅŸlayacak.

31 Ekim: Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

1 Kasım: Oy verme günü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.