Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kassam Tugayları, İsrail'i uyardı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "İsrail, ateşkes şartlarına uymazsa Filistin direnişinin sabrı uzun sürmeyecek" açıklamasında bulundu.



Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, "Ä°srail, ateÅŸkes ÅŸartlarına uymazsa Filistin direniÅŸinin sabrı uzun sürmeyecek" açıklamasında bulundu.

Gazze'de, Ä°srail'in geçen yıl düzenlediÄŸi saldırıları sırasında denizden Ä°srail'in Zikim Askeri Üssü'nün olduÄŸu bölgeye sızan ve bir müddet sonra Ä°srail uçakları tarafından öldürülen Kassam Tugayları'na baÄŸlı su altı taarruz komandoları hatırasına inÅŸa edilen anıtın açılışı yapıldı.

Kassam Tugaylarının askeri geçit töreni yaptığı açılışta konuÅŸan Kassam Tugayları Sözcüsü, "DüÅŸman (Ä°srail), ateÅŸkes ÅŸartlarına uymazsa ve Gazze'den ablukayı kaldırmazsa, Filistin halkının ve direniÅŸ gruplarının sabrı uzun sürmeyecek. Öfke volkanları patlayacak, akıbet sert ve vahim olacak" dedi.

Sözcü, "Gazze saldırıları, Filistin tarihinde stratejik bir dönüÅŸüm oldu. Halkımıza yönelik her saldırıya karşı set olacağız" diye konuÅŸtu.

Ä°srail, yıllardır abluka altında tuttuÄŸu Gazze'ye, geçen yıl 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmiÅŸti. Daha sonra kara operasyonunu sona erdirip, hava saldırılarını sürdüren Ä°srail, 26 AÄŸustos'ta, Mısır'ın arabuluculuÄŸundaki görüÅŸmelerde Filistinli gruplarla varılan ateÅŸkesle saldırılarına son vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.