Sosyal Medya

Güncel

Sabah: PKK suikast okulu kurdu

PKK'nın, 'çözüm süreci' görüşmeleri devam ederken 'suikast okulu' kurduğu iddia edildi...



PKK, hükümet ve Ä°mralı üçgeninde baÅŸlatılan 'çözüm süreci'yle birlikte PKK'nın bu süreçte 'suikast okulu' kurarak militanlara eÄŸitim verdiÄŸi iddia edildi. Yine 'suikast okulu'nun başında Bahoz Erdal olduÄŸu vurgulanırken eÄŸitimin hem askeri hem de siyasi alanlarda Haftanin, Çemço ve Zap gibi kamplarda verildiÄŸi öne sürüldü.

Sabah Gazetesi'nin "Terör örgütü çözüm sürecinde suikast okulu kurdu" baÅŸlıklı olarak iddia ettiÄŸi haberi ÅŸöyle: 

"PKK'nın Kuzey Irak'taki kampları ile Gare Dağı'nda suikast okulu kurup, militanlara branÅŸ eÄŸitimi verdiÄŸi belirlendi. Diyarbakır'da yakalanan bir militanla ilgili hazırlanan fezleke ile Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Terör Daire BaÅŸkanlığı'nın deÄŸerlendirme raporunda, PKK'nın çözüm sürecini istismar etmeye yönelik ne tür faaliyetler içinde olduÄŸu belirlendi. PKK'nın Kuzey Irak'taki Zap, Çemço, Haftanin gibi ana kamplarda teröristlere, askeri ve siyasi eÄŸitim verdiÄŸi, bunun yanı sıra da 1000 kiÅŸiden oluÅŸan özel seçilmiÅŸ militanları özel branÅŸ eÄŸitimine aldığı ortaya çıktı. PKK'nın adı geçen bu kamplarda Murat Karayılan'ın başında olduÄŸu Halk Savunma Merkezi Karargâh Komutanlığı bünyesinde 1000 kiÅŸilik seçilmiÅŸ PKK'lıları farklı eÄŸitimlerden geçirdiÄŸi ve çözüm sürecini sabote etmeye yönelik saldırı hazırlığı içinde oldukları vurgulandı. Murat Karayılan'ın talimatı ile branÅŸ eÄŸitimi verilen teröristlerin eÄŸitiminden de 'Ali Kıçi' kod adlı Ebuzeyit Zakçak, Delal Amed ve Aze Malazgirt'in sorumlu oldukları bildirildi.

BAÅžINDA BAHOZ ERDAL...

Raporda, çözüm sürecinin baÅŸlamasıyla birlikte PKK'nın 10-18 Ekim 2013 tarihleri arasında Kandil'de gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıda askeri kanat faaliyetlerine iliÅŸkin revizyona gittiÄŸi belirtildi. Bu revizyon kapsamında sözde HPG ana karargah komutanlığı ile sözde KCK halk savunma komitelerinin feshedilip her ikisinin yerine Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı adı altında yeni bir yapılanmaya gidildiÄŸi ifade edildi. Raporda, alan merkezi sorumluluÄŸuna Murat Karayılan'ın, halk savunma merkez karargah komutanlığının başına ise Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in getirildiÄŸi kaydedildi. Raporda, örgütün bu ÅŸekilde gücünü artırarak kırsal alan unsurlarını daha merkezi bir yapılanma altında toplamayı hedeflediÄŸi vurgulandı.

KRÄ°TÄ°K TESÄ°SLER HEDEFTE...

Çözüm sürecini hedef alan bu yapılanmaya baÄŸlı PKK'lıların hedef olarak güvenlik güçleri, üst düzey bürokratlar, kritik kara ve demiryolları, elektrik üretim trafo ve üniteleri, kamuya ait binalar, turistik, ekonomik ve stratejik öneme haiz tesislere yönelik kaçışı kolay eylemleri seçtikleri ifade edildi. Bununla ilgili alınan güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

BÜYÜKÅžEHÄ°R Ä°ÇÄ°N ÖZEL EKÄ°P

PKK'nın ÅŸehirlerde silahlandırdığı gruplara, polislere saldırı talimatı verdi. Åžehirdeki saldırıları gerçekleÅŸtirecek militanların, uzun süre kırsal alanda kalanlar yerine, büyükÅŸehir yaÅŸamına alışık kiÅŸilerden seçildiÄŸi kaydedildi. Ä°ntihar saldırısı gibi eylemler içinse yürüme zorluÄŸu, gece körlüÄŸü yaÅŸayanların seçildiÄŸi ifade edildi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.