Sosyal Medya

Güncel

Yüksekova'da çatışma

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan ettikten sonra çatışmaların başladığı öne sürüldü...



Hakkari ValiliÄŸi, Yüksekova Ä°lçesi'nde dün saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokaÄŸa çıkma yasağının ilan edildiÄŸini duyurduktan sonra ilçede çatışma çıktığı bildirildi. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, güvenlik güçleri tarafından atılan top atışlarının bir eve isabet etiÄŸini ve evde bir cami imamının ağır yaralandığını söyledi. Zeydan, " Orman Mahallesi'ne atılan top atışlarının isabet ettiÄŸi evde mahallenin cami imamı Ä°brahim AkdoÄŸan yaralandı. Yaralıyı getirmek için giden 112 Acil saÄŸlık ekiplerine güvenlik güçleri izin vermiyor" dedi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hakkari ValiliÄŸi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ä°limiz Yüksekova Ä°lçesi'nde artan terör olayları nedeniyle vatandaÅŸlarımızın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması, bozulan huzur ve asayiÅŸ ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/C maddesi gereÄŸince, Ä°limiz Yüksekova Ä°lçe merkezinde 26 AÄŸustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸtir" denildi.

YÜKSEKOVA'DA YOÄžUN SÄ°LAH SESLERÄ°

Hakkari ValiliÄŸi tarafından Yüksekova Ä°lçesi'nde sokaÄŸa çıkma yasağının ilan edilmesinden kısa bir süre sonra Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoÄŸun bir ÅŸekilde silah ve patlama sesleri duyuldu. Silah ve patlama seslerinin ardından bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi. Araçlar bölgeye doÄŸru giderken, silah sesleri de zaman zaman oldukça yoÄŸun bir ÅŸekilde duyuldu. 

HALK TENCERE VE TAVALARLA SOKAÄžA ÇIKTI 

Hakkari ValiliÄŸi tarafından 23.30'dan itibaren ilan edilen sokaÄŸa çıkma yasağının ardından ilçenin bir çok yerinden silah ve patlama sesleri duyuldu. Ardından da binlerce kiÅŸi evlerinden dışarı çıkarak sokaklarda yürümeye baÅŸladı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını bir birine vurarak protestoda bulunan kalabalığın, sokak ve caddelerde yürümeleri üzerine çevrede geniÅŸ güvenlik önlemi polis ekipleri yer yer müdahalede bulundu. Protestocular zırhlı araçlara taÅŸ atıp, kurdukları barikatlarda ateÅŸ yakarken, polisler de göz yaÅŸartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak toplanan göstericileri dağıtmaya çalıştı. Bu arada birçok noktadan da silah ve patlama sesleri duyulmaya devam etti.

HDP MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° ZEYDAN: CAMÄ° Ä°MAMI YARALANDI

Yüksekova Ä°lçesi'ndeki olaylar devam ederken, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, güvenlik güçleri tarafından atılan top atışlarının bir eve isabet etiÄŸini ve evde bir cami imamının ağır yaralandığını söyledi. Zeydan, "Hakkari ValiliÄŸi tarafından sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ilçedeki Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoÄŸun bir çatışma yaÅŸanıyor. Orman Mahallesi'ne atılan top atışlarının isabet ettiÄŸi evde mahallenin cami imamı Ä°brahim AkdoÄŸan yaralandı. Yaralıyı getirmek için giden 112 Acil saÄŸlık ekiplerine güvenlik güçleri izin vermiyor. Cami imanın çocuklarının saÄŸlık durumundan da haber alınamıyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.