Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran: Güvenli bölgeye karşıyız

İran, Türkiye'nin Suriye'de sınırında kurmak istediği güvenli bölgeye karşı çıktıklarını açıkladı.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Suriye sınırında güvenli bölge oluÅŸturulmasının uluslararası kurallara aykırı olduÄŸunu iddia ederek, Ä°ran'ın buna karşı çıktığını söyledi.
DışiÅŸleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtlayan Afham, "Suriye'nin egemenliÄŸine zarar verecek her eyleme karşı olduÄŸumuzu açık bir dille ifade ettik. Bu konu uluslararası kurallara aykırıdır"iddiasında bulundu.
Afham, güvenli bölge oluÅŸturulması ve Türkiye'nin sınırlarındaki güvenliÄŸi saÄŸlamaya yönelik kendi topraklarında aldığı tedbirlerin iki ayrı konu olduÄŸunu olduÄŸunu savundu.

Ä°RAN VATANDAÅžLARINA TÜRKÄ°YE'YE SEYAHAT UYARISI

Sözcü Afham, Türkiye'deki terör olaylarıyla ilgili Ä°ran vatandaÅŸlarına Türkiye'ye kara yoluyla seyahat edilmemesi uyarısı yapıldığını ve Türkiye'nin de konuya gerekli önemi gösterdiÄŸini kaydetti.
Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in ertelenen Türkiye ziyareti hakkında da deÄŸerlendirmede bulunan Afham, Zarif'in uygun bir zamanda Türkiye'ye geleceÄŸini kaydetti. Afham, ziyaretin hem Zarif hem de DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun gündeminde olduÄŸunu belirterek, "Ä°ki bakanın programına uygun bir vakitte bu ziyaret kesinlikle yapılacak" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.