Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de kadınlara özel tren kampanyası

İngiliz politikacı Jeremy Corbyn trenler başta olmak üzere toplu ulaşımda kadınlara özel araçların tahsis edilmesini istedi



Ä°ngiltere iÅŸçi Partisi'nin önemli isimlerinden Jeremy Corbyn, kadınlara özel tren seferleri veya vagon tahsis edilmesi önerisinde bulundu.

Corbyn, yaptığı açıklamada özellikle sabah ve akÅŸam saatlerinde araçların çok yoÄŸun olduÄŸunu belirterek kadınlara yönelik taciz vakalarının arttığını, bunun önüne geçmek için sadece kadınların kullanacağı araçlar tahsis edilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Ä°ÅŸçi Partili politikacı, konuyu sadece teklif ettiÄŸini, bunun kadınlarla da istiÅŸare edilmesi gerektiÄŸini kaydederek "Ben sadece toplu ulaşım araçlarının daha güvenli hale gelmesini istiyorum" dedi.

Ülkenin UlaÅŸtırma Bakanı Claire Perry de konuyla ilgilendiklerini ve çalışmalar yaptıklarını belirterek dünyadaki örnekleri incelediklerini söyledi.

Japonya, Hindistan ve Brezilya baÅŸta olmak üzere birçok ülkede kadınlara özel toplu taşıma araçları var. Uygulama Ä°ngiltere'de de 1977 yılına kadar devam etmiÅŸti.

Corbyn'in teklifine sosyal medya üzerinden destek her geçen gün artarken karşı çıkanlar da var. Sosyal medya üzerinden düzenlenen bir karşı kampanyada kadınların araçları ayırarak korunamayacağı, bunun onları ötekileÅŸtireceÄŸi iddia ediliyor.

Türkiye'de de geçtiÄŸimiz yıllarda kadınlara özel metrobüs tahsisi için 'Pembe Metrobüs' adıyla kampanya düzenlenmiÅŸti. Kampanya kapsamında onbinlerce imza toplanarak Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'ne sunulmuÅŸtu ancak bugüne kadar somut bir adım atılamadı.

CORBYN IRAKLILARDAN DA ÖZÜR DÄ°LEYECEK

Kadınlara özel tren teklifinin sahibi olan Jeremy Corbyn, aynı zamanda Ä°ÅŸçi Partisi'nin önümüzdeki günlerde yapılacak olan parti seçimlerinde de kuvvetli baÅŸkan adaylarından biri. Corbyn geçtiÄŸimiz günlerde yaptığı bir baÅŸka açıklamada da, "Beni Ä°ÅŸçi Partisi liderliÄŸine seçin Irak'tan, Tony Blair'in 'Orak'ta kimyasal silah var', sözü için özür dileyeceÄŸim" diye konuÅŸmuÅŸtu.

The Guardian gazetesine verdiÄŸi röportajda, Corbyn "Aldatma temelinde Ä°ngiltere halkından aldatıldıkları için, Irak halkından da onlara çektrdiÄŸimiz acılar için özür dileyeceÄŸini" ifadesinui kullanmış ve seçilmesi durumunda bir daha asla uluslararası hukuka ve BM'e aykırı bir ÅŸey yapmayacaklarını söylemiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.