Sosyal Medya

Coğrafyamız

'PKK, Esed ve İran ile ittifak yaptı'

Emekli diplomat ve yazar Akın Özçer, 'PKK ve HDP politikaları, Wikileaks'in sızdırdığı belgelerde yer alan 'İran ve Suriye'nin PKK ile ittifak yaptığı'na ilişkin değerlendirmeleri doğruluyor' dedi.



Emekli diplomat ve yazar Akın Özçer, PKK ve HDP'nin izlediÄŸi politikaların, Wikileaks'in sızdırdığı Suudi Arabistan belgelerinde yer alan "Türkiye'ye karşı Ä°ran ve Suriye'nin PKK ile ittifak yaptığı"na iliÅŸkin deÄŸerlendirmeleri doÄŸruladığını kaydederek, "PKK'nın, Çözüm Süreci'ni baÅŸlatan ve iyi-kötü götüren AK Parti'ye düÅŸmanlık politikası ancak Esed rejimiyle ittifakı baÄŸlamında mantık çizgisine oturuyor" dedi.  

Ä°spanya'da 4 yıl görev yapan ve ETA'yı uzun süre inceleyerek bu konuda kapsamlı çalışmalara imza atan eski DışiÅŸleri Bakanlığı görevlisi Özçer, son dönemdeki ÅŸiddet olaylarını AA muhabirine deÄŸerlendirdi. 

PKK'nın, Kuzey Ä°rlanda'nın bağımsızlığı için savaÅŸan IRA ve Bask bölgesinin Ä°spanya'dan ayrılmasını talep eden ETA'dan farklı birçok özelliÄŸi bulunduÄŸunu ifade eden Özçer, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından "buzdolabına kaldırıldığı" belirtilen Çözüm Süreci'nin çok deÄŸerli olduÄŸunu çünkü topluma önemli kazanımlar saÄŸladığını dile getirdi.

"PKK, Esed ve Ä°ran ile ittifak yaptı" 

Bask bölgesinin bağımsızlığını istediÄŸi gerekçesiyle ÅŸiddete baÅŸlayan ve yürütülen çabalar sonucunda 20 Ekim 2011'de silah bıraktığını ilan eden ETA'nın aksine "bağımsızlık" istemediÄŸini savunan PKK'nın silah bırakmamasını da manidar bulduÄŸunu aktaran emekli diplomat Özçer, ÅŸunları kaydetti: 

"PKK ve HDP çizgisinin politikaları, Wikileaks'in haziran sonuna doÄŸru sızdırdığı Suudi Arabistan belgelerinde yer alan 'Türkiye'ye karşı Ä°ran ve Suriye'nin PKK ile ittifak yaptığı"na iliÅŸkin deÄŸerlendirmeleri doÄŸruluyor. PKK'nın, Çözüm Süreci'ni baÅŸlatan ve iyi-kötü götüren AK Parti'ye düÅŸmanlık politikası ancak Esed rejimiyle ittifakı baÄŸlamında mantık çizgisine oturuyor elbette. Bundan dolayı son zamanlardaki ÅŸiddet olaylarını, Türkiye ile Suriye'nin savaşı olarak görüyorum. Yani Suriye rejimi, kendisinin iktidardan gitmesini isteyen bir hükümete karşı Türkiye'nin içinde PKK üzerinden savaÅŸ veriyor. Öyle anlaşılıyor ki Esed gitmeden PKK'nın siyaset deÄŸiÅŸtirmesi pek mümkün deÄŸil. Dolayısıyla Türkiye üzerinden hala ortalığı karıştıranlar, AK Parti'nin Suriye politikasını eleÅŸtiriyorlar. Yani PKK ve muhalif partiler, Türkiye'nin Rusya ve Ä°ran'la birlikte Esed'e yardım etmesini istiyor. Burada ben, Esed'in Türkiye ile PKK üzerinden dolaylı bir ÅŸekilde savaÅŸtığını düÅŸünüyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.