Sosyal Medya

Güncel

Cenazede hakaret tutuklaması

Yarbay ağabeyinin hükümeti eleştirmesiyle dikkat çeken Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen iki kişi tutuklandı.



Osmaniye'de, Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hakaret ettiÄŸi iddiasıyla gözaltına alınan üç kiÅŸiden ikisi tutuklandı. Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan N.T. ve E.D. "CumhurbaÅŸkanı'na hakaret" iddiasıyla tutuklandı, M.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şırnak'ın BeytüÅŸÅŸebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda ÅŸehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan için 23 AÄŸustos'ta Enver’ul Hamit Camii’nde cenaze töreni düzenlenmiÅŸti. AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit DurmuÅŸoÄŸlu ve AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Hamza Tor'un alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediÄŸi sırada kalabalıktan bir kiÅŸi, "Sizin burada iÅŸiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki göstermiÅŸti. Adından da sloganlar atılıp protestolar artınca, cenaze namazı hızla kıldırılarak gerilim önlenmeye çalışılmıştı.

Bu sırada ÅŸehit yüzbaşının aÄŸabeyi Yarbay Ahmet Alkan da tabut başındaki sözleriyle dikkat çekti. Yarbay Mehmet Alkan, “Bunun katili kim? Düne kadar 'çözüm' diyenler neden ÅŸimdi 'sonuna kadar savaÅŸ' diyor. Kendileri gitsin savaÅŸsın” diyerek hükümete tepki göstermiÅŸti.

Törenden sonra Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü kamera görüntülerini incelemeye aldı. Detaylı incelemede üç kiÅŸinin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hakaret niteliÄŸinde sözler söylediÄŸi öne sürüldü. Üç kiÅŸi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen ÅŸüphelilerden biri adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, diÄŸer iki kiÅŸi tutuklandı.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.