Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'ye 12 kamyon ilaç

Filistin Çalışma Bakanı Memun Ebu Şehla, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde yaşanan ilaç krizinin hafifletilmesi için bugün bölgeye 12 kamyon ilaç gönderileceğini bildirdi.



Ebu Åžehla, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de bulunan bakanlar ve Filistin SaÄŸlık Bakanlığı yetkilileri arasında telekonferans yöntemiyle gerçekleÅŸtirilen toplantıda, Gazze Åžeridi'ndeki ilaç ve tıbbi malzeme eksikliÄŸi gibi saÄŸlık konularının ele alındığını belirtti. Ebu Åžehla, SaÄŸlık Bakanı Cevad Avad'ın Gazze Åžeridi'ne 12 kamyon ilaç ve tıbbi malzeme gönderilmesi sözü verdiÄŸini aktardı.

Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı yetkilileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Gazze Åžeridi'ndeki hastanelerde kronik rahatsızlıklar, psikolojik tedavilerde kullanılan ilaçlar ile genetik hastalıklara yakalanmış çocukların beslenmesinde kullanılan malzemeler baÅŸta olmak üzere ilaç sıkıntısı yaÅŸandığını ifade etmiÅŸlerdi.

Gazze'deki yetkililer, ilaç sıkıntısı konusunda bölgede görevini yerine getirmemekle suçladığı uzlaşı hükümetini sorumlu tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.