Sosyal Medya

YaÅŸam

Devletten patates baskını

Tarım Bakanlığı geçen aylarda patates fiyatlarının uçmasından sonra Niğde ve Nevşehir'deki depolara baskın düzenlemiş.



CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu geçen haftalardaki patates fiyatlarının artışına iliÅŸkin bir soru önergesi verdi. Önergeye verilen cevaptaNiÄŸde ve NevÅŸehir illerindeki patates depolarının basıldığı ortaya çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker imzalı cevap metninde, " NevÅŸehirillerinde patates depolarında gerekli incelemeler yapılmış olup, tüketime yetecek seviyede ürün olduÄŸu tespit edilmiÅŸ ve ürünlerin piyasaya sürülmesi noktasında üreticiler ve tüccarlar ile görüÅŸmeler yapılmıştır. Yapılan görüÅŸmeler neticesinde patates fiyatlarında düÅŸüÅŸler yaÅŸanmıştır" ifadesi yer aldı.

MAZOT Ä°ÇÄ°N 4.85 TL

Cevap metninde 2015 yılı için patates üreticisine mazot için 4.85 TL gübre için ise 6.6 TL destek verileceÄŸi belirtildi. Bakanlık patates fiyatlarının serbest piyasada da belirlendiÄŸini ifade ederken, "Serbest rekabet ÅŸartlarının korunması ve standardizasyon" baÅŸlıklı 6 ncı maddesinde, fiyatların, malların arz ve talebine baÄŸlı olarak serbest rekabet ÅŸartlarına göre oluÅŸmasının esas olduÄŸu, meslek mensuplarının, serbest rekabeti engellemek amacıyla kendi aralarında veya üreticilerle ticarî anlaÅŸmalar yapamayacağı, uyumlu eylemde bulunamayacağı ve hâkim durumlarını kötüye kullanamayacağı hükme baÄŸlanmıştır" açıklamasında bulundu.

5 LÄ°RAYA KADAR ÇIKMIÅžTI

Patates fiyatları geçen Mayıs ayında 5 TL'ye kadar yükselmiÅŸti. Devletin ithalat silahını çekmesinin ardından fiyatlar 2 TL civarına indi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.