Sosyal Medya

Güncel

CHP Hâlâ 28 Şubat kafasında

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, koalisyon görüşmeleri sırasında AK Parti’Ye İHL’lerin kapatılmasını dayatan CHP’nin, eline fırsat geçmesi halinde 28 Şubat’ı geri getirmek istediğini söyledi.



AK Parti’nin CHP ile yaptığı koalisyon görüÅŸmelerinin baÅŸarısızlıkla sonuçlanmasının millet adına çok hayırlı bir netice olduÄŸunu dile getiren Türkiye Ä°mam Hatipler Vakfı (TÄ°MAV) BaÅŸkanı Ecevit Öksüz, “CHP Ä°mam Hatip düÅŸmanlığından hiçbir zaman vazgeçmedi. Seçimlerde çarÅŸaflı kadınlarımıza çiçek ve baÅŸörtüsü dağıtması, CHP’nin din düÅŸmanı olduÄŸu gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmez. Fırsat bulsalar 28 Åžubat sürecinde yaptıkları gibi ilk iÅŸleri Ä°mam Hatipleri kapatmak, baÅŸörtüsünü de yasaklama olur” dedi.  

BASÄ°T ÅžARK KURNAZLIÄžI

TÄ°MAV BaÅŸkanı Ecevit Öksüz, “Sayın KılıçdaroÄŸlu’nun Ä°mam Hatiplere dair açıklamalarını hayretle izliyoruz. Kendilerinin parti propagandalarında ve seçim öncesi yaptıkları mitinglerde eÄŸitimde 1+8+4 formülünü önerdiklerini imam hatipliler olarak biliyoruz. ÇeÅŸitli söz oyunları ve siyasi manevralarla milleti kandırabileceÄŸinizi mi sanıyorsunuz, 1+8+4 modeli ile asıl hedefinizin Ä°mam Hatip ortaokullarını kapatmak olduÄŸunu bu milletin anlamayacağını mı düÅŸünüyorsunuz? Sayın KılıçdaroÄŸlu’nun birçok konuda olduÄŸu gibi bu konuda da gösterdiÄŸi basit Åžark kurnazlığını millet görmüÅŸtür ve bu kurnazlığa gereken cevabı verecektir” dedi.

UCUZ HESAPLARI TUTMAYACAK

Öksüz, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü; “Farklı vesileler ile eÄŸitime dair yaptığı açıklamalarda KılıçdaroÄŸlu, ‘hiçbir CHP yetkilisi, Ä°mam Hatipler kapatılsın diye bir ÅŸey söylememiÅŸtir’ diyor. Evet ‘Ä°mam Hatipler kapatılsın’ diye doÄŸrudan bir söz söylemedikleri doÄŸrudur. Eskiden bunları daha rahat söyleyebiliyorlardı ama son 10 yılda Türkiye’de temel hakların önündeki engeller kaldırıldıkça, CHP zihniyeti daha da köÅŸeye sıkıştı. Milletin vicdanında ve gönlünde derin izleri olan, bizzat millet tarafından korunan, geliÅŸtirilen ve büyütülen Ä°mam Hatiplere dair ucuz hesaplarının tutmayacağını artık görmeleri gerekiyor.”

GÖNÜLLERÄ°NDE YATAN GEZÄ° GENÇLİĞİ

KılıçdaroÄŸlu ve CHP zihniyetinin en büyük rahatsızlığının gümbür gümbür gelen Ä°mam Hatip gençliÄŸi olduÄŸunu vurgulayan Öksüz, “Bunlar, milletine, dinine ve topraklarına adeta düÅŸmana davranır gibi davranan, hiçbir manevi deÄŸeri dikkate almayan Gezi gençliÄŸinin bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyorlar. Biz ise bu kopuÅŸu durduracak, milletinin ve vatanın davasına sahip gençliÄŸin Ä°mam Hatip gençliÄŸi olacağına inanıyoruz” diye konuÅŸtu.

CHP YALAN SÖYLÜYOR

Koalisyon çalışmaları kapsamında yapılan istikÅŸafi görüÅŸmelere katılan bir Ak Parti yetkilisi ise, KılıçdaroÄŸlu’nun “EÄŸitim sistemini 1 yılı okul öncesi olmak üzere zorunlu 13 yıl yapacağız. ‘CHP iktidara gelince imam hatipleri kapatacak’ diyorlar. Söz veriyorum; CHP iktidarında imam hatipler kapatılmayacak” ifadelerinin yalan olduÄŸunu ifade ederek, “CHP tarafı, seçim beyannamelerinde yer alan 1+8+4 formülünü gündeme getirdi. Bunu gündeme getirmelerinin amacı Ä°mam Hatiplerin orta kısımlarının kapatılmasıydı. Orada biz, 1+8+4 formülünün tabii sonucunun Ä°mam Hatiplerin orta kısımlarının kapatılması sonucunu doÄŸuracağını açık bir ÅŸekilde ifade ettik. CHP, 28 Åžubat döneminin uygulamalarının devam etmesini istiyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

DÄ°N DERSÄ°NÄ°N DE KALDIRILMASINI Ä°STEDÄ°LER

Ak Partili yetkili, sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Hiç lafı dolandırarak, ucuz uyanıklıklar yapıp, kirli maksatlarını gizlemeye çalışmasınlar. CHP’liler görüÅŸmelerde zorunlu din dersinin kaldırılmasını da talep ettiler, hatta bu konularda oldukça ısrarcı oldular.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.