Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan 'hükümet' açıklaması

Geçici Başbakanlık görevine atanan Ahmet Davutoğlu açıklama yapıyor.



Ankara'da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile Ahmet DavutoÄŸlu arasında beklenen kritik görüÅŸme sona erdi. Geçici BaÅŸbakanlık görevine getirilen DavutoÄŸlu açıklama yapıyor. 

ErdoÄŸan tarafından geçici baÅŸkaban olarak görevlendirilen DavutoÄŸlu'nun en geç 5 gün içinde seçim hükümetini kurması gerekiyor. Peki DavutoÄŸlu ÅŸimdi ne yapacak, kimlere bakanlık verecek?

Ä°ÅŸte DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından önemli satırbaÅŸları:

Bugün demokrasi tarihimizde ilk defa tecrübe edilecek bir sürecin baÅŸladığı gündür. 7 Haziran'dan bu yana bütün basın toplantılarımı AK Parti Genel Merkezi'nde yapmıştım, bugün basın toplantımı BaÅŸbakanlık'ta yapıyorum. Bundan sonra da bütün basın toplantıları burada olacaktır.

CumhurbaÅŸkanımızın tevdi ettiÄŸi görev bir devlet görevidir. Halkın huzur ve güven içerisinde seçime gitmesini saÄŸlayacak bir görevdir.Gönül isterdi ki 7 Haziran'dan bu yana bütün siyasi partiler sorumluluk içinde davransın ve bugün Türkiye'de yeni bir seçime ihtiyaç olmamış olsun.

7 Haziran'dan bu yana hep anayasal süreçleri iÅŸletme vurgusu yaptım. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ile bir koalisyon zemini olup olmadığını görmek için görüÅŸmeler yaptık. AK Parti'nin son 13 yılda eÄŸitim ve dış politikada yaptığı bütün reformların kaldırılması görüÅŸmeler dile getirildiÄŸi için koalisyon zemini olmadığı görüldü.

Sayın Bahçeli ile görüÅŸmemizde kendisinin bir hükümet kurmaya taraf olmadığı diÄŸer partilerin hükümeti kurması gerektiÄŸini bize iletti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.