Sosyal Medya

Güncel

MİT'in şüphesi haklı çıktı

Eyüp el-Kazzani’nin tüm bağlantılarını Türk Milli İstahbarat Teşkilatı (MİT) ortaya çıkardı.



Habertürk'ün haberine göre; MÄ°T'in tespitlerine göre, Fas pasaportlu 26 yaşındaki saldırganın, Germanwings Havayolu ÅŸirketi ile Berlin üzerindenÄ°stanbul'a geldiÄŸi belirlendi. Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Türkiye'ye giriÅŸ yapan Eyüp el-Kazzani, Ä°stanbul'da bir otelde 5 gün konakladı, otelden ayrıldıktan sonra izini kaybettirdi. Türk istihbarat birimlerine göre El-Kazzani, yasadışı yollarla Suriye'ye geçti ve daha sonra hiç Türkiye'ye giriÅŸ yapmadı.

MÄ°T'Ä°N ÅžÜPHESÄ° HAKLI ÇIKTI

Ä°spanyol polisinin El-Kazzani'yi takibe aldığı, zanlının Fransa'ya geçme ihtimali üzerine Fransız polisine bilgi verdiÄŸi ancak Fransa'nın elindeki istihbarat bilgilerini Türkiye ile paylaÅŸmadığı anlaşıldı. MÄ°T, Fransız istihbaratının elindeki bilgileri paylaÅŸmamasına raÄŸmen El-Kazzani'nin IŞİD'le baÄŸlantısı olabileceÄŸi bilgisine ulaÅŸtı.

MÄ°T, 21 Mayıs 2015 tarihinde tüm kurumları uyararak El-Kazzani'nin takibe alınmasını ve yakalanmasını halinde gerekli yasal iÅŸlemlerin yapılarak sınırdışı edilmesini istedi. 22 Mayıs 2015'te El-Kazzani ile ilgili Türkiye'ye giriÅŸ yasağı konuldu ve yakalanması halinde gerekli yasal iÅŸlemlerin yapılması için karar alındı. Ancak Fransız istihbaratının gerekli bilgileri paylaÅŸmaması nedeniyle El-Kazzani'nin, yakalama kararından 11 gün önce yani 10 Mayıs'ta Türkiye'ye giriÅŸ yaptığı anlaşıldı.

26 AVRUPA ÜLKESÄ°NDE GÖRÜLDÜ

1989: Fransa'nın Tetuan kentinde doÄŸdu.

2007: Ä°spanya'nın baÅŸkenti Madrid'e yerleÅŸti ve 2 yıl yaÅŸadı. Bu süre içinde 2 kez uyuÅŸturucu kaçakçılığından tutuklandı.

2009: Ä°spanya'nın güneyindeki Algesiras kentine gitti ve burada cihatçı fikirlerle tanıştı.

2012: Ä°spanya'nın Fas'taki toprağı Ceuta'ya gitti ve burada uyuÅŸturucu kaçakçılığından tutuklandı. 2014: Åžubat ayında Fransa'ya geçti. Ä°spanyol istihbaratı Fransız istihbaratını uyardı. Ancak Fransa'da bulunamadı. Ä°spanyol istihbaratı bu sürede El-Kazzani'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiÄŸine inanıyor.

2015: 10 Mayıs'ta Berlin'den Ä°stanbul'a uçtu. 21 AÄŸustos'ta Brüksel'e döndü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.