Sosyal Medya

Güncel

Açıklama 'özyönetim' değilmiş

‘Bir teyze okumamı istedi içeriğini bilmeden okudum’



Diyarbakır'da sözde ‘özyönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle aralarında Silvan Belediye BaÅŸkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Rıza Çiçek ve Sur Belediye EÅŸbaÅŸkanları Seyit Narin ile Fatma Şık Barut ve açıklamayı okuyan GüneÅŸ Ölmez tutuklandı.

Diyarbakır 5. Sulh Ceza HâkimliÄŸi'nce tutuklanan ÅŸüpheliler, sorgularında ilan ettikleri ‘özyönetim'e sahip çıkmadı. DBP Sur Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Rıza Çiçek, PKK yöneticilerinin özyönetimle ilgili açıklamalarını takip etmediÄŸini ve basın açıklamasında okunan metnin kim tarafından hazırlandığını bilmediÄŸini söyledi.

Sur Ä°lçe Belediye EÅŸbaÅŸkanı Seyit Narin ise kaymakamla yaptığı görüÅŸmenin ardından olayların yatışması için gayret edeceÄŸini ifade ettiÄŸini ve partinin ilçe baÅŸkanını görmek için açıklama yapılan yere gittiÄŸini belirterek, “Olay günü yapılan basın açıklamasının içeriÄŸine dair herhangi bir bilgim yok” diye konuÅŸtu.

Sur Ä°lçesi'nde özyönetim ilan edildiÄŸine iliÅŸkin açıklamayı okuyan GüneÅŸ Ölmez ise okuduÄŸu metnin içeriÄŸini bilmediÄŸini iddia ederek kendini ÅŸöyle savundu: “Bildiri okunan yerde bulunan kadınlar, yaÅŸanan çatışmaların sona ermesi ve müzakere sürecinin baÅŸlaması için toplanmıştı. Ben de kalabalığa dahil oldum. 35-40 yaÅŸlarında bir teyze elindeki metni vererek okumamı isteyince ben de okudum. Metnin içeriÄŸini tam olarak bilmiyordum.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.