Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Hamas artık yönetimi ele almalı'

Hamas liderlerinden Zehhar, 'Hareketin işgal altındaki Batı Şeria'da yönetimi ele almasının zamanı geldi' dedi.



Gazze'deki Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, hareketin iÅŸgal atındaki Batı Åžeria'da yetkiyi devralmasının zamanının geldiÄŸini söyledi.

Hamas'a ait El-Aksa Kanalı'na konuÅŸan Zehhar, Mahmud Abbas liderliÄŸindeki Filistin yönetimini maddi ve kiÅŸisel nedenlerden ötürü Gazze'ye liman inÅŸa etmeyi reddetmek ve Gazze'nin yeniden imarına engel olmakla suçladı.

Zehhar, "Hareketin iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da yönetimi ele almasının zamanı geldi. Batı Åžeria bir direniÅŸ programına muhtaç. Bu program onu Ä°srail iÅŸgalinden kurtaracak" dedi.

LONDRA DAVETÄ°NE RET!

Hamas'ın, eski OrtadoÄŸu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair'den Londra'yı ziyaret etmeleri için davet aldığını belirten Zehhar, daveti kabul etmediklerini ifade etti ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. 

Zehhar, Ä°srail ile Hamas arasındaki ateÅŸkesin, Gazze'deki ambargonun nihai olarak kaldırılması, bir limanın inÅŸa edilmesi ve geçen yıl Kahire'de varılan anlaÅŸmanın maddelerinin uygulanmasıyla kesinleÅŸtirilmesi çaÄŸrısı yaptı.

Filistin'de Fetih ve diÄŸer solcu hareketler son dönemlerde Hamas'ı, Ä°srail'le uzun vadeli ateÅŸkes saÄŸlanması karşılığında Gazze'yi Filistin'den ayırma ve baÅŸka bir devlet kurmaya çalışmakla suçluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.