Sosyal Medya

Güncel

Erken seçim kararı alındı

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin yenilenmesine karar verdi. Cumhurbaşkanı bugün saat 11'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.



CumhurbaÅŸkanlığından yapılan açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanı Ä°smet Yılmaz ile istiÅŸare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiÄŸi yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verdiÄŸi bildirildi. CumhurbaÅŸkanı bugün saat 11'de BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nu kabul edecek. 

 

Meclis BaÅŸkanı Ä°smet Yılmaz ile CumhurbaÅŸkanı'nın görüÅŸmesi yaklaşık 4 saat sürdü. CumhurbaÅŸkanlığı görüÅŸme sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "7 Haziran 2015 tarihindeki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanlık Divanı seçiminin tamamlandığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, Anayasada öngörülen süre zarfında, CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın yaptıkları görevlendirme akabinde, tüm siyasi partilerle gerçekleÅŸtirilen temaslara raÄŸmen Bakanlar Kurulu kurulamamış, mevcut ÅŸartlarda da kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, seçimlerin yenilenmesi kararının alınması zarureti hasıl olmuÅŸtur." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada erken seçim kararıyla ilgili olarak da "Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanı Sayın Ä°smet Yılmaz ile istiÅŸare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiÄŸi yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermiÅŸlerdir." denildi. 

Kaynak: CumhurbaÅŸkanlığı websitesi 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.