Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu'nun tutuklanması için 80 bin imza toplandı

Gelecek ay İngiltere'ye resmi ziyarette bulunacak olan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2014 yılında Gazze'de yaptığı katliam sebebiyle tutuklanması için başlatılan imza kampanyasında şu ana kadar 80 bin imza toplandı



Ä°ngiltere'de bulunan savaÅŸ karşıtı grup "Stop the War Coalition"un da destek verdiÄŸi ve Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Gazze'de iÅŸlediÄŸi savaÅŸ suçlarından" Ä°ngiltere'ye geldiÄŸinde gözaltına alınması için çaÄŸrıda bulunulan imza kampanyası Ä°ngiliz Parlamentosu'nun internet sayfasındaki imza kampanyasında 80 bin imzaya ulaşıldı. 

Ä°ngiliz vatandaşı Damian Moran tarafından bu ayın baÅŸlarında baÅŸlatılan imza kampanyasında"Uluslararası hukuk gereÄŸi Netanyahu Ä°ngiltere'ye geldiÄŸinde savaÅŸ suçu ile tutuklanmalıdır. 2014 yılında Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırıda 2.000 sivili öldürmüÅŸtür.deniliyor.

100 BÄ°NÄ° GEÇERSE MECLÄ°STE GÖRÜÅžMEYE AÇILACAK

Sadece Ä°ngiliz vatandaÅŸları ile Ä°ngiltere'de ikamet edenlerin destek verebildiÄŸi kampanyanın 100 binin üzerinde kiÅŸinin desteÄŸi alması halinde, konunun parlamentonun gündemine taşınıp taşınamayacağını tartışılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.