Sosyal Medya

Güncel

PKK saldırıları protesto edildi

Türkiye'nin bir çok şehrinde vatandaşlar son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.



Ä°stanbul Fatih'te bir grup vatandaÅŸ, son dönemde yaÅŸanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüÅŸ düzenledi.

Edirnekapı Askeri ÅžehitliÄŸi'nde bir araya gelen grup, burada dua edip Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra tekbir getirerek ve sloganlar atarak yürüyüÅŸe geçen grup, FevzipaÅŸa Caddesi üzerinden Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

YürüyüÅŸ sırasında "Åžehitler ölmez, vatan bölünmez", "Müslüman uyuma ÅŸehidine sahip çık", "vatan sana canım feda" ÅŸeklinde sloganlar atan gruba zaman zaman çevredeki vatandaÅŸların da alkışlarla destek verdiÄŸi görüldü.

Samsun

Samsun'da da terör olaylarına tepki amacıyla yürüyüÅŸ düzenlendi.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek, Ä°lkadım ilçesi Ä°stiklal Caddesi'nde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaÅŸlar, "Åžehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diye", "Vatan sana canım feda" sloganları eÅŸliÄŸinde Lise Caddesi'ne doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.

Gruba katılan Samsunspor Taraftarlar DerneÄŸi üyeleri de zaman zaman marÅŸlar söyleyerek, PKK'ya tepkilerini dile getirdi.

Kırıkkale

Kırıkkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, ÅŸehitler için dualar okudu, sloganlar atıp, büyük bir Türk bayrağı açarak terör olaylarını kınadı. 

Burada grup adına açıklama yapan Bahadır Erdemir, ÅŸehitleri rahmetle andığını, ailelerine de sabırlar dilediÄŸini belirterek, milletin birlik, beraberlik ve kardeÅŸliÄŸine kastedenlerin hüsrana uÄŸrayacaklarını ifade etti.

Bursa

Bursa'nın Ä°znik ilçesinde akÅŸam saatlerinde Dörtyol mevkisinde toplanan STK'larla bazı siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaÅŸlar, son günlerde artan terör olaylarını düzenledikleri yürüyüÅŸle kınadı.

Binlerce kiÅŸi ellerindeki Türk bayraklarıyla Kılıçaslan Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada ÅŸehitler için bir dakikalık saygı duruÅŸunda bulunan grup, Ä°stiklal Marşı'nı söyledi.

Mersin

Mersin'de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaÅŸlar, Cumhuriyet Alanı'nda bir araya geldi. Son günlerde yaÅŸanan terör olaylarına tepki gösteren ve Ä°stiklal Marşı okuyan vatandaÅŸlar, daha sonra 1 dakikalık saygı duruÅŸunda bulundu.

Alanda ÅŸehit isimlerini okuyan vatandaÅŸlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Åžehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.

Ä°zmir

Ä°zmir'de sosyal medya üzerinden örgütlenerek Konak Meydanı'nda bir araya gelen vatandaÅŸlar, teröre tepki yürüyüÅŸü düzenledi.

Konak Meydanı'ndaki Hasan Tahsin Ä°lk KurÅŸun Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaÅŸlar, PKK aleyhine çeÅŸitli sloganlar attı.

Åžehitler için saygı duruÅŸunda bulunan vatandaÅŸlar, Ä°stiklal Marşı okudu, son dönemde ÅŸehit olan asker ve polislerin ismini okuyarak "Burada" diye bağırdı.

Zonguldak

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine baÄŸlı ÇatalaÄŸzı beldesinde toplanan yaklaşık 100 kiÅŸi, açtıkları Türk bayrağıyla yürüyerek son dönemde artan terör olaylarını protesto etti.

NevÅŸehir

NevÅŸehir'de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaÅŸlar, kent merkezinde Borsa kavÅŸağında bir araya geldi. Buradan PKK aleyhine slogan atarak Kayseri Caddesi boyunca yürüyen grup, Ä°stiklal Marşı okuyup, bir dakikalık saygı duruÅŸunda bulundu.

Aksaray

Aksaray’da Kent Meydanı'nda toplanan vatandaÅŸlar, Türk bayraklarıyla "Åžehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türküm diyene" ÅŸeklinde slogan attı.

Tokat

Tokat'ın ReÅŸadiye ilçesinde bir araya gelen çok sayıda vatandaÅŸ, Hükümet Konağı önünden Ä°lçe Jandarma Komutanlığına kadar PKK aleyhinde sloganlar atarak yürüdü.

Aydın

Aydın'da, sosyal medya üzerinden yapılan duyurularla organize olan vatandaÅŸlar ellerindeki Türk bayraklarıyla, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde PKK aleyhine çeÅŸitli sloganlar atarak yürüyüÅŸ yaptı.

Kütahya

Kütahya'da, Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan grup, "Kütahya, ÅŸehidine sahip çık", "Askere, polise uzanan eller kırılsın", "Åžehitler ölmez vatan bölünmez" ÅŸeklinde sloganlar attı.

Bilecik

Bilecik'te ve Osmaneli ilçesinde, terör olaylarına tepki yürüyüÅŸü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaÅŸlar, Tevfikbey Caddesi'nde herhangi bir slogan atmadan, uygun adım yürüyüÅŸle, tekrar Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

CHP Bilecik Milletvekili YaÅŸar Tüzün ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcilerinin de yer aldığı grup, saygı duruÅŸunun ardından Ä°stiklal Marşı'nı okudu.

Osmaneli ilçesinde de Tayyare Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla ilk olarak Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya" ÅŸiirini okudu.

Duanın ardından grup, Türk bayraklarıyla, "Åžehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu, Türküm diye", "Vatan sana canım feda" sloganları eÅŸliÄŸinde Ä°stasyon Meydanı'na kadar yürüdü. Grup burada, saygı duruÅŸunda bulunup, Ä°stiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Çanakkale

Çanakkale'de, terör olaylarına tepki amacıyla yürüyüÅŸ düzenlendi. Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik DerneÄŸince düzenlenen yürüyüÅŸe katılanlar, Cumhuriyet Meydanı'nda buluÅŸtu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

Gruptakiler "Åžehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diye", "Vatan sana canım feda" ÅŸeklinde slogan atarak kordonboyunda yürüdü.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.