Sosyal Medya

Güncel

45 günlük süre doldu, seçim kararı bekleniyor

Seçimden sonra hükümetin kurulması için gereken süre doldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün seçim kararı alması bekleniyor



Hükümetin kurulabilmesi için, anayasada yer alan 45 günlük süre dün doldu. Gözler anayasa gereÄŸi Türkiye'yi seçime götürme kararı verecek olan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a çevrildi.

ErdoÄŸan geçen hafta görüÅŸtüÄŸü TBMM BaÅŸkanı Ä°smet Yılmaz'ı bugün bir kez daha kabul edecek. GörüÅŸmede seçim kararının alınması bekleniyor. Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk kez CumhurbaÅŸkanı tarafından seçimin yenilenmesine kararı verilecek.

ErdoÄŸan, 63'üncü Hükümeti kurmak için AK Parti Genel BaÅŸkanı ve Konya Milletvekili Ahmet DavutoÄŸlu'nu 9 Temmuz'da görevlendirmiÅŸti. DavutoÄŸlu'nun, CHP ve MHP ile yaptığı görüÅŸmelerden koalisyon çıkmadı. Sürenin dolmasına 5 gün kala da görevi ErdoÄŸan'a iade etti.

Bugün saat 17.15'te TBMM BaÅŸkanı Yılmaz'ı CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda kabul edecek ErdoÄŸan'ın, görüÅŸmenin ardından seçim kararını alması bekleniyor. ErdoÄŸan'ın bu kararı almasının ardından, seçim hükümeti için trafik hızlanacak.

ErdoÄŸan'ın kararı Bakanlar Kurulu'nca 48 saat içinde ilan edilecek. Yenilenme kararı Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bakanlar Kurulu çekilecek ve ErdoÄŸan, geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere TBMM içinden bir ismi baÅŸbakan olarak atayacak.

ErdoÄŸan'ın en çok sandalye sayısına sahip AK Parti'nin Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu'nu, geçici hükümeti kurmak için görevlendirmesi bekleniyor.

Seçimlerin 1 Kasım 2015’te yapılması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.