Sosyal Medya

Güncel

Valiliğin kazdırdığı hendeğe HDP'li vekilden isyan

PKK'nın saldırı ihtimali üzerine valilik tarafından hendekle kapatılan yayla yolunu HDP'li vekil tekrardan açmak istedi.



IÄŸdır- DoÄŸubeyazıt karayolundan ayrılan yol, 16 kilometre sonra, deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki AÄŸrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na ulaşıyor. Ancak Korhan Yaylasına, gasp ettikleri 4 otomobille giden PKK'lı teröristlerin yeni bombalı intihar eylemleri hazırlığında olduÄŸu duyumları üzerine harekete geçildi. Son olarak gasp ettikleri doÄŸalgaz (LNG) yüklü tankeri gasp ederek Suveren Jandarma Karakolu'na intihar saldırısında bulunmayı planlayan PKK'nın oyununu, Edirneli kahraman tanker ÅŸoförü Turan Mutlu Gün, el frenini çekip önledi. 

GÜVENLÄ°K NEDENÄ°YLE HENDEK KAZILDI

Benzer saldırılar planlayan terör örgütünün hazırlıklar yaptığını tespit eden istihbarat birimlerinin bilgi vermesi üzerine dün Korhan Yaylası'na çıkan yola büyük bir hendek kazıldı. 

Güvenlik nedeniyle açılan hendeÄŸi kapatmak için IÄŸdır Belediyesi tarafından Karhan Yaylası'na gönderilen iÅŸ makinesinin gitmesine izin verilmedi.



Korhan Yaylası'nda bulunan Jandarma Karakolu yakınındaki hendeÄŸin güvenlik önlemleri kapsamında kazıldığına dikkati çeken Vali Vekili Mevlüt Özmen, halkın can ve mal güvenliÄŸini korumak için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini söyledi. Vali Vekili Özmen, ÅŸunları söyledi: 

"PKK'lılar, Korhan Yaylası yolunu kullanarak 15 eylem gerçekleÅŸtirdi. Geçenlerde saÄŸ olarak yakalanan 3 PKK'lı, bu yola bombalı tuzaklar kurulduÄŸunu bildirdi. IÄŸdır- DoÄŸubayazıt karayolunda teröristler, 4 otomobili Korhan Yaylası'na götürdü. Yine aldığımız istihbarat bilgilerine göre, bunlara bomba yükleyecek ve intihar saldırılarında kullanacak. Biz de bu nedenle karayolunu hendek kazarak ulaşıma kapattık. Yol ulaşıma açılmayacak, doldursalar bile yeniden kazacağız. Ayrıca, PKK'nın hedefinde olan ve tankerli saldırıdan kahraman tanker ÅŸoförü sayesinde kurulan Suveren Jandarma Karakolunun önünü demir bariyerlerle kapattık."



HDP MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° TEPKÄ° GÖSTERDÄ°

Korhan Yaylası'nda bugün açıklama yapan HDP IÄŸdır Milletvekili M. Emin Adıyaman ise yaylada yaklaşık 50 bin hayvanın otladığını bildirdi. Güvenlik nedeniyle hendek açılmasına karşı çıkan Adıyaman, "Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım veya seyahat hakkının engellemesi ÅŸeklinde saÄŸlanamaz. Ülkede güvenlik ancak barışla, demokratik çözümle ve ancak vatandaÅŸa saygıyla olabilir. Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle, köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüÅŸtürmekle ne güvenlik oluÅŸur ne de barış oluÅŸur" diye konuÅŸtu.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.