Sosyal Medya

Güncel

Belediye adına bomba yüklü araç!

Suruç'ta patlamaya hazır bomba düzenekleri bulunan aracın HDP'li Suruç Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralandığı ortaya çıktı.



Van’da belediyeye ait kamyonun içinde bomba yapımına kullanılan patlayıcı ve malzemeler bulunduÄŸu açıklanmıştı. Benzer bir olayın Åžanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de yaÅŸandığı gün ışığına çıktı.

HDP'LÄ° BELEDÄ°YE ADINA KÄ°RALANDI

Alınan bilgilere göre, Suruç’ta geçen ÅŸubatta 21 BA 158 plakalı bir mini kamyonette patlatılmaya hazır biçimde bomba düzeneÄŸi bulunmasının ardından harekete geçen Åžanlıurfa Emniyeti, aracın HDP'li Suruç Belediyesi tarafından kiralandığını tespit etti.

POLÄ°S ARAMASINDA ORTAYA ÇIKTI

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’nın 15 Åžubat 1999’da yakalanmasının yıldönümü olması nedeniyle olası olayları önlemek amacıyla Suruç’ta güvenlik önlemleri alan polis, 14 Åžubat’ta Dikili Mahallesi Kanal Sokak’ta bir düÄŸün salonunun arkasında park halindeki ÅŸüpheli araçta arama yaptı.

BOMBA ÇÄ°VÄ°LERLE GÜÇLENDÄ°RÄ°LDÄ°

Araçta uzaktan kumandalı kullanıma hazır el yapımı parça ve basınç etkili bombanın yanı sıra 14 adet fitil ateÅŸlemeli el yapımı bomba bulundu. Bombanın küçük yangın tüpü üzerine hazırlanmış uzaktan kumandalı bombanın alıcı devresinin 2 pil ile çalıştığı, evresine çakmak tüpleri ve 100 kadar çivinin bantla sarılarak güçlendirildiÄŸi anlaşıldı.

500 METRELÄ°K ALANDA ETKÄ°LÄ°

1500 metre sinyal gönderme gücü bulunan vericinin kullanıldığı yaklaşık 1.5 kilogramlık patlayıcının patlaması halinde 500 metrelik alan içinde canlılar üzerinde öldürücü ve yakıcı etkisi bulunduÄŸu tespit edildi. Fitil ateÅŸlemeli 14 ayrı el bombasının ise deÄŸiÅŸik boylarda metal kaplara konularak hazırlandığı ve saniyeli fitil ile patlatılmaya hazır hale getirildiÄŸi her biri 200 gram olan patlayıcıların kullanılması halinde 50 metrelik alanda canlılara öldürücü ve yakıcı etkisinin olduÄŸu belirlendi.

AYLIK 2 BÄ°N LÄ°RAYA KÄ°RA

Toplamda 7.5 kilogram olan bombaların izini süren polis, aracın gerçek sahibi olan A.E.’ye ulaÅŸtı. Polise ifade veren A.E., aracın 3 Aralık 2014’te Mehmet B. tarafından kiralandığını açıkladı. Aracın, aynı gün Suruç’a götürüldüÄŸünü anlatan A.E., kamyonetin Mehmet B.’ye teslim edildiÄŸini ve aylık 2 bin lira ödenmesi amacıyla kira sözleÅŸmesi yapıldığını açıkladı.

ÖRGÜTSEL FAALÄ°YET

A.E., 21 BA 158 plakalı aracın yanı sıra iki aracın daha belediye tarafından zabıta hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kiralandığını anlattı. Kira sözleÅŸmesiyle birlikte belediye görevlisi Mehmet B.’nin resmi iÅŸlemler yapılması amacıyla kimliÄŸini verdiÄŸi anlaşıldı. Mehmet B.’nin peÅŸine düÅŸen polis, ÅŸüphelinin belediyede önce zabıta görevlisi olarak çalıştığını, daha sonra yine belediye bünyesinde cadde ve sokaklara isim verilmesiyle ilgili görev yaptığını belirledi.

OPERASYONDA SÄ°LAHLAR ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°

Polis, 14 AÄŸustos’ta Suruç’ta PKK terör örgütünün gençlik örgütlenmesi YDG-Hörgütüne yönelik operasyon yaptı. Operasyonda, H.S., Ä°.H.Ç. ve belediye görevlisi Mehmet B. gözaltına alındı. 9 mm.lik tabancanın yanı sıra KalaÅŸnikof marka uzun namlulu otomatik tüfek ve mermilerin ele geçirildiÄŸi operasyonda gözaltına alınan Mehmet B., ‘örgütsel faaliyetlerde bulunmak, sokak eylemlerini yönlendirmek ve katılmak’ gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.