Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da mülteci karşıtı ırkçı eylemler artıyor

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden yakınlarında mültecilere karşı gösteri yapıldı, mültecilerin bulunduğu bir ötübüs kundaklanmak istendi; Bavyera Eyaletinde ise bir mülteci yurdu yakıldı



Almanya'da Ä°slam düÅŸmanı PEGÄ°DA hareketinin baÅŸladığı Dresden ÅŸehri yakınlarındaki Heidenau'da yüzlerce Alman, mültecilerin alınmaması için gösteri yaptı. Gösteri sonunda kalabalık bir grup, 172 nolu yolda bulunan ve bu akÅŸam 250 mültecinin yerleÅŸtirileceÄŸi bir binanın önüne yığıldı.

Dresden Emniyet MüdürlüÄŸünün bildirdiÄŸine göre hafta içinde daha önce de birkaç akÅŸam mültecilere karşı gösteriler yapıldı. Saksonya Eyaleti Polis TeÅŸkilatı, mültecilerin kalacağı binanın bulunduÄŸu yerde güvenliÄŸin saÄŸlanması için nöbet tutulduÄŸunu bildirdi. Almanya'nın diÄŸer eyaletlerinde olduÄŸu gibi, Saksonya'da da mültecileri yerleÅŸtirmek için çözüm yolları aranıyor.

ÇoÄŸu Nasyonal Demokrat Parti üyesi aşırı saÄŸcı radikallerden oluÅŸan göstericilerden içinden bir gurup, daha sonra yabancı karşıtı sloganlar atmaya baÅŸladı. Grup sığınmacıların içinde bulunduÄŸu otobüslere ÅŸiÅŸe ve taÅŸlarla saldırdı. Saldırıda birkaç mültecinin yaralandığı belirtiliyor. Gruptakilerin aynı zamanda, Berlin Duvarı'nın yıkılmasına giden protestolarda DoÄŸu Almanlar tarafından kullanılan ve bu yıl ise Ä°slam karşıtı Pegida üyelerince kullanılan “Wir sin das Volk / Biz halkız” sloganını attıkları belirtiliyor.

GÜNEYDE MÜLTECÄ° YURDU YAKILDI

Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaletinde Neustadt a. d. Waldnab isimli bir ÅŸehirde, mülteci yurdu olarak kullanılan bir bina, kimliÄŸi belirlenemeyen kiÅŸiler tarafından kundaklanarak yakıldı. Eskiden bir meyhanenin bulunduÄŸu bina iki yıldan beri mülteci barınağı olarak kullanılıyordu.

Saldırının yapıldığı sırada binada, aralarında çocukların da bulunduÄŸu 19 kiÅŸinin kaldığı bildirildi. Polis tarafından verilen bilgiye göre, yangın sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Açıklamada ırkçı bir saldırı olabileceÄŸi, ancak tüm ihtimallerin gözönüne alınarak incelemenin devam ettiÄŸi kaydedildi.

Mülteci barınağında kalanlardan biri, gece en alt kattaki pencereden iki kiÅŸinin atlayarak kaçtıklarını gördüÄŸünü söyledi. Üçüncü bir kiÅŸinin de bina önünde beklediÄŸini bildirdi. Ä°tfaiye tarafından kısa sürede söndürülen yangında, alt kattaki mobilyalardan bazıları zarar gördü.

Yaklaşık bir ay önce de Yukarı Bavyera'daki Reichertshofen isimli ÅŸehirde, yine eski bir meyhanenin bulunduÄŸu ve daha sonra mülteci yurduna çevrilen bina, henüz mülteciler yerleÅŸtirilmeden önce yakılmıştı. Polis sözcülerinden biri, olayların faillerinin yakalanması için yapılan araÅŸtırmalarda, maalesef hiçbir ipucu bulunamadığını belirtti.

Yukarı Bavyera'daki bu saldırıdan iki gün önce Waldaschaff ÅŸehrinde bulunan bir mülteci yurdunun kağıt çöpü atılan konteynırı yakılmış, tanıklar yangın baÅŸlamadan kısa bir süre önce binanın avlusunda tanımadıkları birini gördüklerini söylemiÅŸlerdi.

Geçen yılın Aralık ayında, aynı bölgede Vorra isimli bir ÅŸehirde mültecilerin yerleÅŸtirilmesi planlanan iki bina kundaklandı. Son günlerde Almanya'nın birçok eyaletinde, ırkçılar tarafından yapılan, mültecilere ve barınaklarına karşı saldırılar artarak devam ediyor. Henüz içine mülteci yerleÅŸtirilmemiÅŸ binalar da kundaklanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.