Sosyal Medya

Güncel

HSYK: Zekeriya Öz hala...

Hakkında 'yakalama kararı' bulunan ve yurtdışında olduğu tespit edilen Zekeriya Öz'e, HSYK 2. Dairesi tarafından oy çokluğuyla alınan 'meslekten ihraç' kararının tebliğ edilmediği ortaya çıktı.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, attığı bir dizi tweet nedeniyle hakkında, "CumhurbaÅŸkanı'na hakaret" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruÅŸturma baÅŸlatılan Zekeriya Öz'ün savcı olup olmadığını, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sordu. HSYK Genel SekreterliÄŸi tarafından Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na gönderilen cevapta, "Hakkında verilen kararın tebligat aÅŸamasında olduÄŸu" ifade edildi.

'Ä°LANEN TEBLÄ°Äž'

Bu durumda Zekeriya Öz'ün meslekten ihraç edildiÄŸi yönünde HSYK 2. Dairesi'nin aldığı kararın henüz tebliÄŸ edilmediÄŸi, bu nedenle de Öz'ün halen savcı olduÄŸu ortaya çıktı.

HSYK 2. Dairesi 12 Mayıs 2015 tarihinde 5'e 2 oy çoÄŸunluÄŸuyla aldığı kararda, savcılar Zekeriya Öz ile birlikte Muammer AkkaÅŸ , Mehmet Yüzgeç ile Hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermiÅŸti. Dairenin kararını, Hakimler ve Savcılar Kanunun 69. maddesinin son fıkrasına göre aldığı belirtilmiÅŸti. Yurtdışına çıktığı tespit edilen Öz için, 'meslekten ihraç' kararının, 'ilanen tebliÄŸ' de edilebileceÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.