Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed'den yine kimyasal katliam: 50 ölü

Esed güçlerinin Duma'da düzenlediği vakum bombalı saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi...



Suriye'de iç savaşın baÅŸladığı ilk günden beri, rejim güçlerinin sivillerin yoÄŸunlukta yaÅŸadığı yerlere saldırıları da devam ediyor. Esed güçlerinin baÅŸkent Åžam'ın Duma ilçesine düzenlediÄŸi "vakum bombalı" hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 50 kiÅŸi öldüÄŸü yönünde.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suriye ordusuna ait savaÅŸ uçağının baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da pazar yerine "vakum bombasıyla" düzenlediÄŸi saldırıda ilk belirlemelere göre 50 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Sivillere yönelik AÄŸustos ayı içerisinde düzenlenen 3'üncü hava saldırısıyla birlikte Esed güçleri tarafından katledilen sivil sayısı 177'ye yükseldi.  

Duma'daki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait savaÅŸ uçağı muhaliflerin denetimdeki Duma ilçesinde pazar yerine "vakum bombasıyla" saldırdı.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu 50 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, yaklaşık 100 kiÅŸinin ise yaralandığını kaydeden yetkililer, yaralılardan birçoÄŸunun durumunun ciddi olduÄŸunu ve ölü sayısının artmasından endiÅŸe edildiÄŸini ifade etti.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejimin Duma'da pazar yerine vakum bombasıyla düzenlediÄŸi saldırıyı doÄŸrularken, olayın ardından halk arasında büyük korkunun meydana geldiÄŸini belirtti. 

AÄžUSTOS AYI Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE ÜÇÜNCÜ KATLÄ°AM

Rejime ait savaÅŸ uçaklarının AÄŸustos ayının ilk haftası baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da bir pazar yeri ve bazı beldelerde yerleÅŸim yerlerine düzenlediÄŸi 30 hava saldırısında 60 kiÅŸi ölmüÅŸ, 200 kiÅŸi de yaralanmıştı.

Esed güçleri 16 AÄŸustos'ta da Duma'daki pazar yerine "vakum bombasıyla" saldırı düzenlemiÅŸ, saldırıda en az  67 sivil ölmüÅŸtü.

Rejim güçleri, abluka altındaki DoÄŸu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Bölgenin abluka altında olması nedeniyle halk temel gıda malzemelerine ulaÅŸamıyor. Elektrik ve suyun verilmediÄŸi bölgede halk, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

ESED 2 YIL ÖNCE DE KÄ°MYASAL KATLÄ°AM YAPMIÅžTI

Suriye'de dört yılı aÅŸkın süredir devam eden iç savaÅŸta Esed rejimi, 2013'te 20 AÄŸustos'u 21'ine baÄŸlayan gece, baÅŸkentin doÄŸusundaki Guta bölgesine sarin gazıyla saldırmıştı. Saldırıya uykuda, savunmasız ÅŸekilde yakalanan halktan çoÄŸu kadın ve çocuk yaklaşık bin 500 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 3 bin 600 kiÅŸi de zehirlenmiÅŸti. Esed rejiminin BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kimyasal silah kullanımını yasaklayan Eylül 2013 tarihli kararından bu yana, 125 kez daha bu silahla saldırıda bulunduÄŸu bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.