Sosyal Medya

Güncel

Deniz Ülke Arıboğan: Askeri darbe olabilir

Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye'de 80'lerin darbe ikliminin şekillenmeye başladığını savundu.



Ä°stanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke ArıboÄŸan, 2 gün önce sosyal medya hesabı üzerindenTürkiye adım adım kaosa sürükleniyor. 90'lara dönüÅŸten bahsederken 80'e dönme ihtimalini hatırlatmakta fayda var. Allah akıl ihsan eylesin!” ifadelerini kullanmıştı.

ArıboÄŸan, Habertürk TV canlı yayınında bu sözlerine açıklık getirdi. "Ben o tweetimde 80’lere dönüÅŸ anlamında deÄŸil tam olarak 80’i kastediyorum. Askeri darbe ima etmeye çalıştım o anda" dedi.

ArıboÄŸan devamında ÅŸunları söyledi:

"DARBE Ä°ÇÄ°N SÄ°YASÄ° TIKANIKLIK GEREK"

"Åžimdi her ÅŸeyden önce bu tür darbeleri yani tarihsel koÅŸulları da incelediÄŸimiz zaman ÅŸunu görüyoruz siyasette bir tıkanıklık oluÅŸması gerekiyor. Yani siyasi bir çözüm sivil bir siyasi çözüm bulunamayacağı konusunda kamuoyunun siyasetçilerin algısı ÅŸekilleniyor. Ve ciddi bir tıkanıklık artık tüm toplumun üzerine bir karabasan gibi çökmeye baÅŸlıyor. O sırada ekonomik problemler baÅŸ göstermeye baÅŸlıyor. Bir yandan güvenlik sıkıntılarından bahsetmeye baÅŸlıyoruz. Yani ülkenin uçurumun kenarına geldiÄŸini ikna edecek ÅŸekilde ciddi güvenlik sorunları baÅŸ göstermeye baÅŸlıyor.

Åžu anda Türkiye’nin daha özgün bir durumu var. Türkiye’nin DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’sunda daha yaygın bir ayaklanmaya yönelebilir oradaki toplumsal tavır.

MISIR'A OLUMSUZ TEPKÄ° VERMEDÄ°LER

Uluslararası boyutuna baktığınız zaman dünya Mısır'daki darbeye hiç öyle olumsuz bir tepki vermedi görüldüÄŸü kadarıyla. Türkiye'nin uluslararası imajına bakalım. Bir süredir çok ciddi ÅŸekilde aşınmaya baÅŸladı Türkiye'nin imajı.

TÜRKÄ°YE ALGISI DEĞİŞTÄ°RÄ°LÄ°YOR

Yani Türkiye bundan 3-5 sene önce liberalleÅŸen, uluslararası kamuoyuyla bütünleÅŸen OrtadoÄŸu'ya ilham kaynağı olacak bir performansla ortaya çıkmış olan.. O zaman da AK Parti vardı o zaman da uluslararası medya vardı. Ama ciddi ÅŸekilde hem liderleri AK Parti'nin hem partinin vizyonu uluslararası anlamda destekleniyordu. Bir süredir inÅŸa edilen bir algı var. AK Parti kanalıyla Türkiye'nin terörizme destek verdiÄŸi, OrtadoÄŸu'da IŞİD'le mücadele; IŞİD'i desteklercesine PKK ile çatışmaya girmesi algıları var"

ASKER ŞİMDİLİK HEVESLİ DEĞİL

ArıboÄŸan ayrıca, darbe için hevesli bir askeri kadronun oluÅŸması gerektiÄŸini, askerlerin ise bu ise ÅŸimdilik hevesli olmadığını kaydetti. Siyasetin ise ÅŸu an için tıkanıklık evresini tamamlamadığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.