Sosyal Medya

Dünya

Cami açılışını Erdoğan ve Putin yapacak

Moskova'da yapımı devam eden Merkez Camisi'nin Kurban Bayramı'ndaki açılışına Rusya lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı bildirildi...



Sabah'ın haberine göre; Rusya'nın baÅŸkenti Moskova'daki Merkez Camisi'nin, BaÅŸkan Putin tarafından yapılacak açılışı için geriye sayım sürüyor. 23 Eylül'de Kurban Bayramı arifesinde ibadete açılacak olan camiyi, Türk inÅŸaat ÅŸirketlerinden "Monart" inÅŸa ediyor. CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın da açılışına katılacağı camide inÅŸaat son hız sürüyor. 1905'te inÅŸa edilen cami yıkılarak yerine yapılan görkemli Merkez Camisi inÅŸaatı, 2014'te Türk ÅŸirketi "Monart"a devredilmiÅŸti.

KAPASÄ°TE 10 BÄ°N KİŞİYE ÇIKIYOR

Åžirketin Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Zeki Köse, tümüyle bir prestij projesi olarak baktıkları Moskova Merkez Camisi inÅŸaatını gerçekleÅŸtirmekten gurur duyduklarını belirtti. 2000'den beri Rusya'da faaliyet gösteren "Monart" ÅŸirketinin tamamladığı projeler içinde, Uluslararası Kazan Havalimanı terminalleri, Samara Ambar AlışveriÅŸ Merkezi, Tataristan- Kazan Meclis ve BaÅŸbakanlık binaları, Kazan Rubin Arena Stadyumu, Kazan IT Park teknoloji binası, Kazan Q-Park lojistik merkezi, Kazan Universiade Oyunları binaları, Samara Aquapark kompleksi, Moskova Avillon Plaza ofis binası da bulunuyor. Moskova Merkez Camisi, büyük ölçüde iÅŸadamı Süleyman Kerimov'un yaptığı bağışlarla finanse edildi. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı da, projede iç kubbe altı ve namaz alanlarındaki süsleme ve dekoratif iÅŸlerin yapımına katkı saÄŸladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.