Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan El-Kaide taktiÄŸi

PKK'lılar son günlerde kamyon, TIR gibi nakliye araçlarına bomba düzeneği kurarak saldırılar düzenlemeye başladı. Güvenlik uzmanları bu taktiğin El-Kaide tarafından Irak'ta ABD ordusuna karşı uygulandığını söylüyor.



PKK son günlerde ele geçirdikleri kamyon, tanker, TIR gibi nakliye araçlarına bomba düzeneÄŸi kurarak emniyet güçlerine saldırılar düzenlemeye baÅŸladı. PerÅŸembe akÅŸamından beri bu ÅŸekilde üç olay yaÅŸandı. AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinde 16 ton sıvılaÅŸtırılmış doÄŸalgaz taşıyan tanker karakola sürülmek istendi. Bu saldırı tankerin ÅŸoförü tarafından engellendi. Ä°kinci olay Silopi'de yaÅŸandı. YDG-H'liler gasp ettikleri bir TIR'ı karakola sürerken, çatışmayla durdurulabildiler. Van'daysa içi patlayıcı dolu bir kamyon yakalandı. Güvenlik uzmanları, bu taktiÄŸin El -Kaide tarafından Irak'ta ABD ordusuna karşı kullanıldığına dikkat çekti. El Kaide Irak'ta ABD ordusuna karşı yol kenarına yerleÅŸtirdiÄŸi bombalar ve kritik merkezlere bomba yüklü araçlarla düzenlediÄŸi saldırılar ile büyük kayıp verdirmiÅŸti. PKK'nın son günlerdeki saldırıları El Kaide'nin bu taktiklerini andırıyor.

16 ton doğalgazla patlatacaklardı

'Nasılsa öleceÄŸim'


Vatan'ın haberine göre, AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinden IÄŸdır'a giden 16 ton LNG (sıvılaÅŸtırılmış doÄŸalgaz) yüklü tanker önceki akÅŸam Korhan Yaylası mevkisinde PKK'lılarca durduruldu. Bir terörist, ölümle tehdit ettiÄŸi ÅŸoförden aracı 5 kilometre mesafedeki Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına sürmesini istedi. Sürücü karakola 300 metre kala el frenini çekip araçtan atladı ve karakola koÅŸup askerleri uyardı. PKK'lılar tankerdeki düzeneÄŸi uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıyı önleyen Edirneli ÅŸoför Turan Mutlu Gün'e dün plaket verildi.

Atom bombası kadar tesirli

IÄŸdır Vali Vekili Mevlüt Özmen, “Patlasaydı atom bombasından daha tesirli olacaktı. Askerlerimiz ve Kürt vatandaÅŸların yaÅŸadığı Suveren Köyü halkı büyük zarar görecekti" dedi.
Gün ise ÅŸunları anlattı: “Bir araçtan silahlı kiÅŸiler indi. Aracımın nasıl çalıştığını sordular. Ben de 'Siz kullanmazsınız otomatiktir' dedim. 'KonuÅŸma öldürürüz' dediler. Yanıma binen kiÅŸi 'Sen sür, dediÄŸimi yapacaksın' dedi. Güzel Türkçe konuÅŸuyorlardı. Araca bomba baÄŸlıyordu. 'Suveren jandarma karakoluna gireceksin' dedi. 'Nasıl olsa öleceÄŸim, aracı karakola sürmeyeyim. Mehmetçikler ölmesin' diye düÅŸündüm. Terörist bombanın kablolarıyla uÄŸraşırken silahını dizinin üstüne bıraktı. El frenini çekerek kendimi aÅŸağı atım, IÄŸdır Üniversitesi'nin bahçesine girdim. 'YaklaÅŸmayın bomba var' dedim. Karakola koÅŸup anlattım. MehmetçiÄŸi kurtardığım için mutluyum."

OLAY 2

TIR'ı emniyete sürdüler


Şırnak'ın Silopi ilçesinde önceki gece PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Ä°pekyolu üzerinde bir TIR'ı ateÅŸ ederek durdurdu. Saldırganlar BaÅŸak Mahallesi'ne getirdikleri TIR'ı geri geri Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü binasına doÄŸru sürdü. Emniyet MüdürlüÄŸü'ne 200 metre kala polis ekipleri ve zırhlı araçlarla TIR'a uyarı ateÅŸi açtı. Açılan ateÅŸ üzerine çekiciyi sokaÄŸa, dorseyi de caddeye barikat olarak bırakan saldırganlar, güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Teröristler olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, TIR'ın ön camlarına kurÅŸun isabet ettiÄŸi lastiklerinin de patlak olduÄŸu görüldü.

OLAY 3

Eylem hazırlığındaydı


Benzer bir eylemin hazırlığı Van'da operasyonla durduruldu. Van Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK tarafından terör eylemlerinde kullanılmak üzere patlayıcı madde transferiyle ilgili istihbarata ulaşıldı. Düzenlenen operasyonda iki kiÅŸi gözaltına alınırken Van BüyükÅŸehir Belediyesine ait bir kamyon içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı fitili ve 20 adet büyük pil ele geçirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.