Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ekmeğin fiyatı 15 lira

Suriye'de çatışma ve hava saldırılarının devam ettiği kentlerde ekmek fiyatının 15 liraya kadar çıktığı belirtildi.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak KaracaoÄŸlu, Suriye'de çatışma ve hava saldırılarının devam ettiÄŸi kentlerde ekmek fiyatının Türk para birimiyle 15 liraya kadar çıktığını söyledi.

KaracaoÄŸlu, saldırıların sürdüÄŸü bölgelerde zor ÅŸartlarda yaÅŸayan Suriyelilerin, en temel ihtiyacı olan ekmeÄŸi dahi alamadıklarına ÅŸahit olduklarını kaydetti.

"1 milyon kiÅŸi gıda sıkıntısı çekiyor"

Özellikle yaÅŸam ÅŸartlarının en ağır bölgesi olan DoÄŸu Guta'da yaklaşık 1 milyon kiÅŸinin gıda sıkıntısı yaÅŸadığını anlatan KaracaoÄŸlu, "Bölge rejim birlikleri tarafından abluka altında olduÄŸu için yardım götürme iÅŸlemi zor oluyor. Saldırılar yüzünden yaÅŸadıkları kentleri terk edemeyen milyonlarca Suriye vatandaşı açlık tehlikesi altında bulunuyor" dedi.

ekmek1

Suriye'de hava saldırıları nedeniyle onlarca fırının da kullanılamaz hale geldiÄŸini anımsatan KaracaoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Suriye'de çatışmaların devam ettiÄŸi bölgelerde sadece fırın deÄŸil neredeyse ayakta kalabilen ne esnaf ne de dükkan var. Faaliyetine devam edebilen bazı fırınlarda ise ekmek fiyatı Türk parasıyla 15 liraya kadar çıktı. Bayat ekmeÄŸin kilosu ise 8-9 liradan satılıyor. Alım gücü olmayan insanların gözü kulağı ise onlara uzanan ve uzanacak yardım elinde. Ä°HH olarak konunun önemini bildiÄŸimiz için ekmek üretimine ara vermeden devam ediyoruz. Özellikle saldırıların yaÅŸandığı bölgelere ekmek ulaÅŸtırmaya çalışıyoruz."

Ä°HH Suriye Lojistik Merkezi'nin fırın ve depo bölümünde çıkan yangının ardından Reyhanlı ve Suriye içindeki mobil fırınlarda üretilen ekmekler Ä°dlip, Hama, Åžam ve DoÄŸu Guta bölgesindeki 600 bin kiÅŸiye ulaÅŸtırılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.