Sosyal Medya

Dünya

'IRA politikası PKK için de uygulansın'

Türkiye, Birleşik Krallık yayın kuruluşu BBC'nin PKK hakkındaki yayınlarını kınadı. Dışişleri Bakanlığı, BBC'nin IRA hakkında izlediği yayın politikasını PKK için de uygulamasının beklendiğini ifade etti.



DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu yayının kabul edilemez olduÄŸu belirtilerek,"BaÅŸta  AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu ÅŸekilde yayın yapılmasını terörizme açık bir destektir'' denildi.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu yayının kabul edilemez olduÄŸu belirtilerek,"BaÅŸta  AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu ÅŸekilde yayın yapılmasını terörizme açık bir destektir.'' denildi.

Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

''BirleÅŸik Krallık yayın kuruluÅŸu BBC'nin 20 AÄŸustos 2015 tarihli yayınında PKK terör örgütünün yazılı ve görsel propagandasına yer verdiÄŸi görülmüÅŸtür.

MASUM BÄ°R ÖRGÜTMÜÅž GÄ°BÄ° GÖSTERMEYE ÇALIÅžMA

BaÅŸta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu ÅŸekilde yayın yapılması terörizme açık bir destektir. Ä°ngiltere dahil olmak üzere AB ülkeleri tarafından terörist niteliÄŸi tespit ve teslim edilmiÅŸ olan bu yasa dışı örgütü, bir baÅŸka terör örgütü ile mücadele eden masum bir örgütmüÅŸ gibi göstermeye çalışan ve PKK'ya katılımı teÅŸvik eden bu  yayın hiçbir ÅŸekilde kabul edilemez.

SORUMSUZ VE Ä°KÄ°YÜZLÜ YAKLAÅžIM

Yayın bu alandaki BM ve Avrupa Konseyi kararlarını da ihlal etmektedir. Terörizmi teÅŸvik etmek ve övmek suçtur. PKK terör örgütü, sadece son bir ay zarfında 64 insanı katletmiÅŸ, 350 kiÅŸiyi yaralamış, 16 kiÅŸiyi kaçırmış, demir yolları ve barajlara sabotaj yapmış, ulaşım altyapılarına ve araçlara saldırmıştır. Terör örgütleri, terörizm konusunda sergilenen bu sorumsuz ve ikiyüzlü yaklaşım ve destekten beslenmektedir. Söz konusu yayın bunun somut bir göstergesi ve kanıtıdır."

BBC'NİN IRA HAKKINDA İZLEDİĞİ YAYIN POLİTİKASI

BBC'nin geçen günlerde Kuzey Ä°rlanda'da bir polis karakoluna bombalı saldırıda bulunan IRA hakkında izlediÄŸi yayın politikasını PKK için de uygulamasının beklendiÄŸini vurgulanan açıklamada, bu tür yayınlar örgüt maÄŸdurlarının haklarının da vahim bir ihlali olduÄŸuna iÅŸaret edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.