Sosyal Medya

Dünya

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

Suriye tarafından atıldığını öne sürdüğü 4 füzeye, füze ile karşılık veren İsrail, ardından da bir taaruz helikopteri Golan Tepesi'ndeki Kuneytra ilinde rejime ait ulaştırma müdürülüğü ile valilik binalarına saldırdı.



Ä°srail'in, kuzeydeki bölgelerine Suriye tarafından atıldığını öne sürdüÄŸü 4 füzeye karşılık misilleme yaptığı bildirildi.

Ä°srail ordusuna yakın bir internet sitesinde yer alan haberde, "Ordu, füze atılmasına karşılık vererek, bu füzelerin atıldığı bölgeleri hedef aldı" ifadesi kullanıldı.

Ordu kaynakları, bugün Suriye'den gelen 4 füzenin Ä°srail'in kuzeyine düÅŸtüÄŸünü açıklamıştı.

Ordu radyosu da 4 füzenin El-Celil el-Ala bölgesine düÅŸmesinin ardından kuzey sınırına askerlerin seferber edildiÄŸini ve uçakların Golan üzerinde uçuÅŸ yaptığını belirtti.

Bu arada Filistin Ä°slami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye topraklarından Celil kentine füze atıldığına yönelik iddiaların gerçeÄŸi yansıtmadığı ifade edilerek, "Ä°slami Cihad Hareketi, Ä°srail'e yönelik eylemlerini sadece Filistin toprakları üzerinde gerçekleÅŸtirir. Celil kentine atılan füzelerle hiçbir ilgimiz yoktur" denildi.

Ä°srail'in Yediot Ahranot gazetesi ise 1973 yılından bu yana ilk kez Suriye topraklarından Celil'e füze atıldığını aktardı.

HAVA SALDIRISI

Ä°srail ordusuna ait bir helikopterin Suriye'nin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra ilinde rejime ait ulaÅŸtırma müdürülüÄŸü ile valilik binalarına saldırdığı bildirildi.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, bir askeri kaynak, Ä°srail ordusuna ait bir helikopterin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra ilinde ulaÅŸtırma müdürülüÄŸü ile valilik binalarına füzelerle saldırdığını söyledi. Olayın akÅŸam saatlerinde gerçekleÅŸtiÄŸini belirten kaynak, Ä°srail'in saldırılarında valilik ile ulaÅŸtırma müdürlüÄŸünde maddi hasarın meydana geldiÄŸini ifade etti.

Kuneytra'daki görgü tanıkları ise rejim güçlerinin attığı havan topu mermisinin Ä°srail topraklarına düÅŸmesi sonucu Ä°srail ordusuna ait helikopterin de Kuneytra'da Esed güçlerine ait merkezlere saldırdığını dile getirdi.

Görgü tanıkları, Ä°srail'in saldırılarında ölen ve yaralananların olup olmadığına iliÅŸkin bilgi vermedi.

Ä°srail'in, kuzeydeki bölgelerine Suriye tarafından atıldığını öne sürdüÄŸü 4 füzeye karşılık misilleme yaptığı bildirilmiÅŸti.

Ä°srail ordusuna yakın bir internet sitesinde yer alan haberde, "Ordu, füze atılmasına karşılık vererek, bu füzelerin atıldığı bölgeleri hedef aldı" ifadesi kullanılmıştı.

Ordu kaynakları, dün Suriye'den gelen 4 füzenin Ä°srail'in kuzeyine düÅŸtüÄŸünü açıklamıştı.

Ordu radyosu da 4 füzenin El-Celil el-Ala bölgesine düÅŸmesinin ardından kuzey sınırına askerlerin seferber edildiÄŸini ve uçakların Golan üzerinde uçuÅŸ yaptığını belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.