Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'da vekaletle kurban bedeli belli oldu

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu, "Avrupa'daki gurbetçilerimiz bu yıl vekalet yoluyla kurban kesmek isterlerse bedeli 150 avro olarak belirledik" dedi..



Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Ä°smail PalakoÄŸlu, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini Avrupa'da 150 avro olarak belirlediklerini söyledi.

PalakoÄŸlu, Ä°sviçre'de Zürih Türkiye Diyanet Vakfı'nda Vekaletle Kurban Programı kapsamında müÅŸavir, ateÅŸe, din görevlileri, cami dernek yetkilileri ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Ä°talya, Avusturya ve Ä°sviçre'den çok sayıda kiÅŸi katıldı.

VatandaÅŸların vekalet verdikleri kurbanların dini usullere uygun ÅŸekilde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırılması için Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve TDV personelini görevlendireceklerini vurgulayan PalakoÄŸlu, "Kurban programımızda gönüllülerimiz de yer alacak. Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelere yönelik kurban kesimi yapacağız" dedi.

HEDEF 200 BÄ°N HÄ°SSE KURBAN

PalakoÄŸlu, Türkiye Diyanet Vakfı 2015 yılı "Vekaletle Kurban Kesim Programı" kapsamında Türkiye'de 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını bildirdi. PalakoÄŸlu, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde yürütülecek program çerçevesinde gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının ihtiyaç sahiplerine yapılacağını kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1993'ten beri Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ile "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" düzenlediklerine iÅŸaret eden PalakoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"2014 yılında vakfımıza emanet edilen 135 bin 394 hisse kurban yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkede bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiÅŸtir. Geçen yıl vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü Türkiye'de, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoÄŸun olarak yaÅŸandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan baÅŸta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkede görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaÅŸtırılmıştır."

BU YIL 150 AVRO

PalakoÄŸlu, vekalet yoluyla kurban kesimi için bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiÄŸini söyledi. PalakoÄŸlu, "Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini Türkiye'de 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi. Avrupa'daki gurbetçilerimiz de vekalet yoluyla kesmek isterlerse bedeli 150 avro olarak belirledik. Bu, Ä°sviçre'de 160 Frank, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya'da ise 150 avro" ifadesini kullandı.

PalakoÄŸlu, vatandaÅŸların TDV'nin internet sitesinin yanı sıra il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT ÅŸubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılabileceÄŸini dile getirdi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.