Sosyal Medya

Güncel

Hürriyet: Tuzağa karşı 'Yürüyen Kale'

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında dün yapılan güvenlik toplantısında savunma sanayine de yer verdiği öğrenildi...



Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Orgeneral Hulusi Akar'ın ilk kez Genelkurmay BaÅŸkanı sıfatıyla katıldığı toplantıda, personel taşımada kullanılan“Kobra” tipi hafif zırhlı araçların yetersiz kaldığı belirtildi.

Hafif zırhlı “Kobra”dan daha dayanaklı“Kirpi”lerin sayısının arttırılmasına öncelik verilmesi uygun bulundu. Gündeme gelen bir diÄŸer zırhlı araç, ABD'nin özellikle Afganistan ve Irak'ta kullandığı, mayına dayanaklı pusuya korumalı (MRAP-Mine Resistant Ambush Protected) ‘Yürüyen Kale' oldu.

'YÜRÜYEN KALE'NÄ°N ÖZELLÄ°KLERÄ°

-‘Yürüyen Kale' yol kenarına yerleÅŸtirilen bombalara karşı içinde bulunan personeli korumak için ‘V' ÅŸeklinde gövdeye sahip.

-Yüksek ÅŸasiye ve yoÄŸun çatışma bölgelerinden güvenli sevkiyat saÄŸlama kabiliyetine sahip.

-4x4 ve 6x6 olmak üzere farklı tipleri bulunan ‘Yürüyen Kale'ler, araç ağırlıkları ve boyutları dikkate alınarak üç ayrı kategoriye ayrılıyor. 

EN SERÄ° ÅžEKÄ°LDE TEMÄ°N EDÄ°N

BaÅŸbakanlık kaynakları, DavutoÄŸlu'nun toplantıda, insansız hava araçları, sınır güvenliÄŸine iliÅŸkin alınacak önlemler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "terörle" mücadelede ihtiyaç duyduÄŸu tüm malzemelerin en seri ÅŸekilde teminiyle ilgili talimat verdiÄŸi bilgisini paylaÅŸtılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.