Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın planı bozuldu!

Iğdır'da PKK'lılar tarafından karakola düzenlenmesi planlanan intihar eylemi faciaya dönmeden engellendi.



Edinilen bilgilere bilgiye göre, IÄŸdır-DoÄŸubayazıt yolunu kesen PKK'lı örgüt üyesi, DoÄŸubayazıt'tan IÄŸdır'a gitmekte olan sıkıştırılmış doÄŸalgaz (LNG) yüklü tankeri durdurdu. Üzerinde bomba düzeneÄŸi olan bir örgüt üyesi tankere binerek sürücünün kafasına silah dayadı. Sürücüden kendisinin söylediÄŸi yere sürmesini isteyen örgüt üyesi söylediklerinin yapılmaması halinde ateÅŸ edeceÄŸini söyledi.

PKK'lılar, yaklaşık 5 kilometrelik yolu bu ÅŸekilde geldikten sonra sürücüden Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı'na doÄŸru sürmesini istedi. Sürücü, karakola 300 metre kala aracındaki örgüt üyesi bomba düzeneÄŸiyle uÄŸraÅŸtığı esnada aracın el frenini çekip araçtan atladı. Araçtan atlayan sürücü yol kontrolü yapan askerlere koÅŸarak araçta bomba yüklü olduÄŸunu bildirdi.

Sürücünün araçtan atlamasının ardından araç içindeki örgüt üyesi üzerindeki bomba düzeneÄŸini araca bırakarak indi. Tankeri arkadan takip eden bir pikaba binen örgüt üyesi hızla uzaklaÅŸtıktan sonra araç içindeki bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın etkisiyle tankerin sürücü kısmı alev alırken patlama LNG gazının bulunduÄŸu tanka etki etmedi. Alev alan tankerin sürücü bölümü kullanılamaz hale geldi.

IÄŸdır Belediyesi ve IÄŸdır Havalimanı'ndan olay yerine gönderilen itfaiyeler ve IÄŸdır Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü'nden gönderilen TOMA yardımıyla alevler LNG gazının bulunduÄŸu tankeri sarmadan söndürüldü.

Buradan kaçan örgüt üyesi yol üzerinde bir TIR'ı daha ateÅŸe verdikten sonra yolda durdurdukları 7 binek araçları rehin alarak AÄŸrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylasına doÄŸru kaçtılar. Buradaki sürücüler ile birlikte araçları çanlı kalkan olarak kullanan PKK'lılar 3 aracı daha ateÅŸe verdi.

Ä°çerisinde yaklaşık 16 ton LNG gazı taşıdığı öÄŸrenilen tankerden gaz sızması yaÅŸanması nedeniyle bölgeden araç geçiÅŸine izin verilmiyor.
Tanker içinde bulunan gazın boÅŸaltılması için AÄŸrı, IÄŸdır ve Kars illerinde LNG tankı aranıyor.

Güvenlik güçleri olay yerinde yoÄŸun güvenlik önlemleri alırken, gaz sızması nedeniyle AÄŸrı-DoÄŸubayazıt yolunda ulaşıma izin verilmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.