Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli Annelerin Hayat Mücadelesi

Ülkelerindeki savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli muhacir anneler , yetim kalan çocukları için hayat mücadelesi veriyor.



Yaklaşık 5 yıldır süren Suriye'deki savaÅŸ, binlerce sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olurken, çok sayıda aileyi de yaÅŸadıkları topraklardan ve yakınlarından koparmaya devam ediyor. 
 
Suriye'de eÅŸlerini kaybeden birçok anne, çocuklarına daha iyi gelecek sunmak adına Türkiye'ye geliyor. Vatanlarını terk etmek zorunda kalan kadın sığınmacılar, Reyhanlı'da yeni düzen kurmanın telaşını yaşıyor.
 
Bazı sığınmacılar, yetim kalan çocukları için günübirlik iÅŸlerde çalışarak geçimlerini saÄŸlıyor.
 
EÅŸinden bir yıldır haber alamayan 41 yaşındaki Ferize Nahsen, AA muhabirine, yaÅŸadıkları acının tarifi olmadığını söyledi.
 
Yaklaşık 3 ay önce 3 çocuÄŸuyla Reyhanlı'ya geldiÄŸini belirten Nahsen, "Hama'daki evimizin yakınlarına bir yıl önce savaÅŸ uçakları saldırı düzenledi. O yıkımda eÅŸimi kaybettim. Her taraf mahÅŸer yeri gibiydi. Yaralandı mı, öldü mü, bilmiyorum" diye konuÅŸtu.
 
Can güvenlikleri olmadığı için Türkiye'ye geldiklerini kaydeden Nahsen, bundan sonra çocuklarına daha iyi gelecek saÄŸlamak için çalışacağını anlattı.
 
Nahsen, bir gün ülkesine dönmenin hayalini kurduÄŸunu, eÅŸinin mezarını bulmak istediÄŸini sözlerine ekledi.
 
'Erzak almaya gitti, bir daha dönmedi'
 
Feride Bedevi de eÅŸinin 2 yıl önce Ä°dlib'deki evlerinden çıkıp dönmediÄŸini, savaşın ailesini adeta dağıttığını söyledi.
 
Bir süre Suriye'de eÅŸini aradığını ancak sonuç alamadığını aktaran Bedevi, ÅŸöyle devam etti:
 
"EÅŸim evimizden çıktı, bir kasabaya erzak almaya gitti, daha sonra ondan haber alamadık. Her yeri aradık fakat sonuç çıkmadı. Çocuklarım için vatanımızda kalmaya çalıştım ancak olmadı. O olay sonrası bir de evimizin yakına düÅŸen varil bombası birçok yakınımın hayatını kaybetmesine neden oldu."
 
Hayatta olup olmadığını bilmediÄŸi eÅŸine kavuÅŸmak için dua ettiÄŸini dile getiren Bedevi, eÅŸinden hatıra kalan tek çocuÄŸu için yaÅŸamak zorunda olduÄŸunu vurguladı.
 
AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.