Sosyal Medya

YaÅŸam

Sıcaklar mevsim normallerine geriliyor

Yarından itibaren Türkiye'nin sağanak etkisine gireceği ve sıcaklıkların mevsim normallerine düşeceği bildirildi.



Yarından itibaren Türkiye genelinin saÄŸanak etkisi altına gireceÄŸi ve sıcaklıkların mevsim normallerine gerileyeceÄŸi bildirildi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, baÅŸta Ä°stanbul olmak üzere yarından itibaren Türkiye genelinin saÄŸanak etkisi altına gireceÄŸini ve sıcaklıkların mevsim normallerine gerileyeceÄŸini bildirdi.

Güler, yaptığı açıklamada, bir süredir mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların, yarından itibaren kuzey yönlü rüzgarların etkisiyle mevsim normallerine düÅŸeceÄŸini söyledi.

Cuma günü Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde saÄŸanağın etkili olacağını anlatan Güler, cumartesi, Marmara, Batı Karadeniz ve Ä°ç Anadolu'nun kuzeybatısının, pazar günü Marmara'nın doÄŸusu, Batı ve DoÄŸu Karadeniz ile DoÄŸu Anadolu'nun kuzeyinin, pazartesi ise Marmara'nın kuzeydoÄŸusu, Batı ve DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu ve DoÄŸu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer gök gürültülü saÄŸanağın etkisi altına gireceÄŸini dile getirdi.

Ä°STANBUL'DA SICAKLIKLAR 30 DERECENÄ°N ALTINA DÜÅžÜYOR

Güler, Marmara Bölgesi'ninde de kuzeyden gelen serin ve yağışlı havanın etkili olacağını anlatarak, "Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren görülecek saÄŸanakla sıcaklıklar 3-4 derece düÅŸecek. Cuma cumartesi günleri rüzgar kuzey ve doÄŸu yönlerden (poyraz), saatte 30-50 kilometre hızla esecek. Trakya'da sıcaklıkların 27-28, Kocaeli'de 28-29, Sakarya'da 25-27, Bursa ve Balıkesir'de ise 29-30 derecelere düÅŸmesini bekliyoruz" dedi.

Ä°stanbul genelinin yarın gök gürültülü saÄŸanaklı olacağını ifade eden Güler, " Sıcaklık en yüksek 32 derece olacak. Cumartesi günü kuvvetli saÄŸanak, en yüksek sıcaklık 30 derece, pazar gök gürültülü saÄŸanak, en yükseksıcaklık 28 derece, pazartesi gök gürültülü saÄŸanak en yüksek sıcaklık 28 derece olacak. Salı günü ise yağış beklemiyoruz. Hava az bulutlu, sıcaklığın en yüksek 29 derece civarında olacak" diye konuÅŸtu.

Güler, özellikle cumartesi ve pazar günleri Marmara'nın doÄŸusu, Batı ve DoÄŸu Karadeniz'de yer yer kuvvetli olacak saÄŸanaklara karşı dikkatli olunması gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.