Sosyal Medya

Güncel

Reyhanlı sınırının tamamı duvarla örülecek

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriye sınırının tamamı beton bloklardan oluşan duvarlarla örülecek.



Suriye'de iç savaşın baÅŸlamasının ardından gerek yasa dışı geçiÅŸleri önlemek, gerekse de kaçakçılığın önüne geçmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattında aldığı önlemleri artırdı ve bu kapsamda duvarlar örmeye baÅŸladı. 2013'te TSK tarafından Reyhanlı Ä°lçesi'nin KuÅŸaklı Mahallesi'nde Suriye sınırına 1 kilometrelik duvar örüldü. Daha sonra BeÅŸaslan Mahallesi'nde 2,5 kilometre uzunluÄŸunda bir duvar örüldü ve sınırdaki tel örgülerinin yerini beton bloklar almaya baÅŸladı.

KURÅžUN GEÇÄ°RMEZ DUVARLAR

45 kilometrelik bir Suriye sınır hattı olan Reyhanlı Ä°lçesi'ndeki duvar örme çalışmaları aralıksız devam etti ve OÄŸulpınar Karakolu sorumluluk sahasında 4 kilometre, Kavalcık Mahallesi sorumluluk alanında 2 kilometre uzunluÄŸunda duvar örüldü. Bunların da dışında Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde Suriye sınırında tel örgünün yanına akordeon tipinde esnek engeller yerleÅŸtirildi. 2,4 kilometre uzunluÄŸundaki Akordeon tipi esnek engelin kurÅŸun geçirmez özelliÄŸi bulunuyor. Bu engel, kum torbalarıyla da desteklendi.

BETON BLOKLAR YERLEÅžTÄ°RÄ°LÄ°YOR

Bugüne kadar Reyhanlı'nın 45 kilometrelik Suriye sınırının yaklaşık 12 kilometrelik bölümüne duvar örüldü. Ancak son zamanlarda artan terör saldırıları nedeniyle sınırdaki güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı ve duvar örme çalışmaları da hızlandı. Ayrıca, tüm sınırın duvarla örülmesine karar verildi. Hatay ValiliÄŸi ile 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'nın koordinasyonunda baÅŸlatılan duvar örme çalışmaları 3 ayrı noktada devam ediyor. Daha önce 2,5 kilometre duvarın örüldüÄŸü BeÅŸaslan Mahallesi'nin YeÅŸilce karakoluna kadar olan 2,5 kilometrelik bölümü, Bükülmez Mahallesi'nde 8 kilometre ve OÄŸulpınar Karakolu sorumluluk sahasında ise 1 kilometre uzunluÄŸunda olacak duvarı örme çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar üzerinde Hatay ValiliÄŸi'nin logosunun bulunduÄŸu her biri 7 ton ağırlığında, 30 santimetre kalınlığında, 2 metre uzunluÄŸunda ve 3 metre yüksekliÄŸinde beton bloklar yerleÅŸtiriliyor. Ä°ÅŸçilerin vinç yardımıyla yerleÅŸtirdiÄŸi beton blokların önümüzde dönemde sınırın geri kalan kısmına da yerleÅŸtirileceÄŸi ve 3 yıl içinde Reyhanlı Ä°lçesi'nin Suriye'ye olan 45 kilometrelik sınırın tamamının duvarla örülmüÅŸ olacağı kaydedildi.

BÖLGE ÖSO DENETÄ°MÄ°NDE

Halen Reyhanlı'nın karşısında Suriye tarafında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve benzer çizgideki örgütlerin denetiminde Ä°dlip ve Harim kentleri ve baÄŸlı kasabaları ile iç savaÅŸ yüzünden göçetmiÅŸ Suriylelilerin barındığı kamplar ve çadırkentler bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.