Sosyal Medya

Güncel

İlk hac kafilesi uğurlandı

Atatürk Havalimanı'nda Hac ibadeti için çeşitli turizm şirketlerinin organizasyonuyla kutsal topraklara giden yaklaşık 200 kişilik ilk kafile, dualarla uğurlandı



Hac ibadeti için bu yıl kutsal topraklara giden ilk kafile, Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uÄŸurlandı.

Hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali'ne gelen yaklaşık 200 hacı adayı, özel turizm ÅŸirketlerinin görevlileri eÅŸliÄŸinde biletleme iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirdi.

Hacı adaylarından Abdullah Akyüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm Müslümanların kutsal topraklara gitmesini istediÄŸini söyledi. Akyüz, ilk kez gideceÄŸi Kabe'de Türkiye'nin geleceÄŸi için dua edeceÄŸini dile getirerek, "Allah ordumuza, milletimize, devletimize zeval vermesin. Bütün ÅŸehitlerimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin" diye konuÅŸtu.

Kafilede bulunan Latife Kayaarslan da 9 yıldan bu yana kutsal topraklara gitmek için beklediÄŸini belirtti. Kayaarslan, bu yıl hayalinin gerçekleÅŸtiÄŸini ifade ederek, "Orada bu zor günlerimizin geçmesi için daha çok dua edeceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

Ailesiyle havalimanına gelen Zihniye Patlak ise daha önce umreye gitmesine raÄŸmen kutsal toprakları bir kez daha göreceÄŸi için büyük heyecan duyduÄŸunu söyledi. Türkiye'de terörün bitmesi için dua edeceklerini belirten Patlak, "Allah zalimlere fırsat vermesin" dedi.

Hacı adaylarını uÄŸurlamaya gelen yakınlarının da mutlu olduÄŸu, bazılarının ise duygulandığı gözlendi.

Kafile, daha sonra Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Medine'ye hareket etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.