Sosyal Medya

Dünya

BM'den Keşmir uyarısı

Hindistan işgali altındaki Keşmir bölgesinde son haftalarda artan şiddet olaylarını müteakip BM'den iki ülke hükümetlerine barış çağrısı yapıldı



KeÅŸmir'de artan ÅŸiddet üzerine BM BaÅŸkanı endiÅŸelerini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Hindistan iÅŸgali altında bulunan KeÅŸmir bölgesinde meydana gelen çatışmalar hakkında Pakistan ile Hindistan'ı barış ve sükunete çağırdı.

BM Genel SekreterliÄŸi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, geçtiÄŸimiz günlerde  KeÅŸmir'de dokuz sivilin öldüÄŸü çatışma sonrasında iki ülke hükümetlerine barış çaÄŸrısında bulundu.

Temmuz ayında Uluslarası Af Örgütü Ä°nsan hakları Grubu, KeÅŸmir'de Hint ordusu tarafından iÅŸlenen insan hakları ihlalleri ile ilgili bir rapor hazırladı. Raporda Hint polislerinin devletin kendilerine saÄŸladığı dokunulmazlık kanununa güvenerek insan haklarını ihlal eden ÅŸiddet eylemlerinde bulunduÄŸu ve bu konuda yapılan ÅŸikayetleri kayıt altına almadıklarını açıkladı.

KeÅŸmir2de Ä°ktidardaki Demokratik Halk Partisi(PDP) sözcüsü ve gençlik lideri Vahid er  Rahman, Pakistan sınırında meydana gelen çatışmalar konusunda  " Biz AFSPA konusunu ele alıyoruz. Sıkıntılı bir durum yaratmak istemem ama Silahlı Kuvvetler Özel Yetkiler Yasası (AFSPA) KeÅŸmir'de ahlaki meÅŸruiyetini kesinlikle yitirmiÅŸtir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.