Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fas'tan Ä°srail'e 'YahudileÅŸtirme' tepkisi

Fas hükümeti, İsrail'in yerleşim birimi politikası ile Kudüs'ü "Yahudileştirme" çabalarına tepki gösterdi.



Fas Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü ve Ä°letiÅŸim Bakanı Mustafa el-Halefi, yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin Ä°srail'in Yahudi yerleÅŸim birimleri politikası ile Kudüs'ü "YahudileÅŸtirme" ve Ä°slam kimliÄŸini yok etme çabalarına açıkça karşı olduÄŸunu dile getirdi.

Halefi, "Ä°slam ülkeleriyle koordinasyon içinde Arap BirliÄŸi ile Ä°srail'in bu manevralarına karşı kararlı tutum sergilemek, Filistin halkının dik duruÅŸuna destek vermek ve meÅŸru haklarını elde etmesini saÄŸlamak üzere giriÅŸimler baÅŸlatmak için çalışmalar yürütülüyor" dedi.

Hükümet Sözcüsü Halefi, "DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°slam ülkeleriyle koordinasyon içinde Arap ülkelerinin Filistin konusundaki tutumlarının somut adımlara dönüÅŸmesi için çalışmalar yapıyor" diye konuÅŸtu.

Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'ndan (Ä°Ä°T) 6 AÄŸustos'ta yapılan açıklamada, Filistin'deki son geliÅŸmelerin deÄŸerlendirilmesi amacıyla Fas'ta olaÄŸanüstü bir toplantı yapılmasının planlandığı, toplantının yeri ve zamanının belirlenmesi için çalışmalar yürütüldüÄŸü belirtilmiÅŸti.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.