Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail-Esed ortaklığı belgelendi

Esed ailesiyle İsrail’in yıllardır devam eden işbirliği belgelendi.



Haber 7'den Taha DaÄŸlı'nın haberine göre; Esed'in dayısı Muhammed Makluf ve oÄŸullarının, Ä°srailli milyoner iÅŸadamı Fredy Zinger'la ortak banka hesapları ortaya çıktı.

Suriye'de 4,5 yıldır iç savaÅŸ var. Ä°srail yanı başındaki bu çatışma ortamından zerre kadar zarar görmedi. 

KAÄžIT ÜZERÄ°NDE SAVAÅž GERÇEKTE Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ

Ä°srail ile Suriye 1948'den itibaren savaÅŸ halindeler. Ama bu savaÅŸ durumu sadece kağıt üzerinde, iki ülke daha doÄŸrusu Ä°srail ile Åžam rejimi arasında derin bir baÄŸ var.
Ä°srail-Esed iÅŸbirliÄŸi yıllardır konuÅŸulur, özellikle Suriye'deki ÅŸiddet sürecinde, muhalifler bu bağı defalarca dile getirdiler.

Bu kez iÅŸbirliÄŸin belgesi ortaya çıktı. Esed rejiminin Ä°srail ile yıllardır devam eden para trafiÄŸinin dekontları Al Araby Al Cedid gazetesinde yayınlandı.

Suriye'nin devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed. Esed ailesi özellikle 80'den itibaren ülke ekonomisinin yüzde 60'ından fazlasını tek başına kontrol altında tutuyor.

Ailenin yarısı devlet yönetiminde, asker, polis, muhaberat, istihbarat, Åžebbiha gibi iÅŸkence timleri vs ile ilgileniyor. Ailenin diÄŸer yarısı ise paranın başında. 

BeÅŸar Esed'in dayısı Muhammed Makluf ve dört oÄŸlunun Suriye içerisinde 50 ÅŸirketi var.

Telefon ÅŸirketi Syriatel'den tutun da Sham Holding bünyesinde inÅŸaat, turizm, bankacılık sektörlerinde faaliyetleri bulunuyor.

Muhammed Makluf'un yani Esed'in dayısının dört oÄŸlundan en önemlisi Rami Makluf. Ortadaki parayı yöneten isim olarak hep onun adı ön plana çıkıyor.

Makluf ailesi, 2008'den itibaren AB'nin kara listesinde. Bu nedenle ailenin Avrupa'daki hesaplarının bloke edilmesi gerekiyordu ama bu hep önlendi.

Esedlerin Avrupa'daki paralarının korunmasında Ä°ngiliz ve Ä°sraillilerin devrede olduÄŸu biliniyor. Yani Esedlerin parasının tutulduÄŸu Ä°ngiliz bankalarında özel hesaplar var ve bu hesapların Ä°srailli ünlü bir iÅŸadamı tarafından ortak kullanıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca Esed ailesinin Avrupa'daki parası, Ä°ngiliz Virjin Adalarında off shore bankacılığı üzerinden de blokaj tehlikesinden korunuyor ve aklanıyor.

Paranın bloke edilmesini önleyen planda Ä°srailli ünlü iÅŸadamı devrede. 1954 doÄŸumlu Fredy Zinger, Esed ailesinin hesaplarını ortak kullanıyor.

Ä°ngiliz bankasından sızan belgeler, ortaklığı gözler önüne seriyor.

Ortaya çıkan belgelere göre Zinger'in ayrıca Esed'in kuzenlerine ait iki büyük ÅŸirket olan Hoxim Lane Management Corp ile Cara Corporation'da da ortaklıkları var.

Suriye'de 2011 Mart ayından bu yana 250 bine yakın sivil hayatını kaybetti. Milyonlarca insan evsiz, yurtsuz bırakıldı. Ve katliamlar tüm hızıyla devam ediyor.

Ä°ÅŸin içine bir de IŞİD dahil edildi. Tüm bunlardan zarar görenler ortada, zerre kadar zarar görmeyenler de ortada.

Bu süreçte Esed rejimine destek sadece Ä°ran'dan gelmiyor, Ä°ran ile birlikte Ä°srail ve Batı'nın da finans olarak Esed ailesinin yanında oldukları bir gerçek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.