Sosyal Medya

Güncel

Silvan çatışmasının bilançosu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, dün Silvan ilçesinde yaşanan çatışma ve operasyonlarda, bir PKK’lının öldürüldüğü, 2 PKK’lının yaralandığı, bir PKK’lının ise gözaltına alındığı bildirildi.



Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü'nce, ValiliÄŸi'nin dün sokaÄŸa çıkma yasağı ilan ettiÄŸi Silvan ilçesindeki çatışma ve operasyonlara iliÅŸkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ilçede ÅŸüpheli bir araç içerisinde yapılan incelemelerde, 3 av tüfeÄŸi, 298 av tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi, 439 biksi-kanas fiÅŸeÄŸi, 9 patlamamış el yapımı bomba, 42 metal el yapımı bomba dış kabı, 10 kırklı torpil kutusu, 19 litre benzin, 2 telsiz ÅŸarj aleti ve elektrik kablosu, 8 roketatar mühimmatı, 4 roketatar motoru, 4 çuval içinde beyaz renkli madde, mutfak tüpü içinde hazırlanmış el yapımı bomba, bir pantolon, bir çift spor ayakkabı, bir pense ve bir bıçağın ele geçirildiÄŸi kaydedildi. Bahse konu malzemelerin incelemelerinin yapılması için muhafaza altına alındığına dikkat çekilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Operasyonlarda, örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 3 kiÅŸi yaralandı. Örgüt mensubu ÅŸahıslardan biri kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öldü. 2 yaralı örgüt mensubunun tedavisine devam edilmekte olup, bir ÅŸahıs da terör örgütü mensubu ÅŸüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında ilçe merkezindeki sokak giriÅŸ ve çıkışlarını engellemek amacıyla hazırlanan 20 barikat ve 11 hendek güvenlik kuvvetlerinin marifetiyle etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir ÅŸekilde sürecektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.