Sosyal Medya

Güncel

Silvan'da PKK operasyonu sürüyor

Silvan'da jandarma ve polisten oluşan yaklaşık 700 personelin katıldığı operasyona uzun namlulu silahlarla karşılık verenlerden ikisi yaralandı, biri kaldırıldığı hastanede öldü



Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazan, yola barikat kuran, Halk SaÄŸlığı Merkezinde saÄŸlık hizmeti verilmesini engelleyen PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Valilikçe dün gece ilan edilen ve 01.00'den itibaren baÅŸlayan sokaÄŸa çıkma yasağının halen sürdüÄŸü ilçede güvenlik güçlerince Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde cadde ve sokak aralarına kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, bazı sokaklara bırakıldığı iddia edilen patlayıcı düzeneklerin temizlenmesi ve hizmeti engellenen Halk SaÄŸlığı Merkezi'nin yeniden güvenli ÅŸekilde hizmet vermesini saÄŸlamak amacıyla operasyon yapıldı.

Asker ve polisten oluÅŸan yaklaşık 700 personelin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen müdahaleye, PKK'lılar uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. Güvenliklik güçleriyle çatışanlardan ikisi yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan bir yaralı öldü, diÄŸer yaralı ise Silvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Ä°lçede gerginlik sürüyor.

Diyarbakır ValiliÄŸince dün ilçede 01.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ve Silvan'ın da aralarında bulunduÄŸu 4 ilçede 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.