Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas: "Filistin'in tamamı bizim"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, " Gazze'de devlet kurulmasını kabul etmeyeceğiz" dedi



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Heniyye, "Gazze'de ayrı bir devlet kurulmasını" kabul etmeyeceklerini belirtti.

Heniyye, Hamas Kadın Kollları tarafından düzenlenen "Kudüs'ün Seçkinleri" adlı yaz kampının kapanış töreninde yaptığı konuÅŸmada, "Bazı kesimler, Ä°srail'le uzun süreli ateÅŸkes önerisi aracılığıyla Gazze'de devlet kurulması imasında bulunarak, Hamas'ın konumunu çarpıtmaya çalışıyor. Filistin topraklarının yüzde 2'sinde devlet kurulmasını kabul etmeyeceÄŸiz" dedi. "Filistin'i kurtarma projesi"ndeki rollerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Heniyye, "Filistin'in tamamı bizim" diye konuÅŸtu.

Hamas'ın, tüm Filistin'in Ä°srail'den kurtarılması stratejisini yineleyen Heniyye, "YaÅŸanan abluka ve yıkım acısına raÄŸmen" Gazze'nin Kudüs ve Mescid-i Aksa'dan ayrılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Filistin'de son dönemde Fetih Hareketi ve sol eÄŸilimli gruplar, Hamas'a, Ä°srail'le uzun süreli ateÅŸkes yapma karşılığında Gazze'yi Filistin'den ayırma ve orada bir devlet kurma çabası içinde olduÄŸu" ÅŸeklinde suçlamalar yöneltiliyor.

Suçlamaları reddeden Hamas'tan geçen hafta yapılan açıklamada, Avrupalı taraflar ve uluslararası toplumla "Ä°srail'le ateÅŸkese iliÅŸkin yapılan görüÅŸmelerin" sonuçlarının aktarılması için Filistinli gruplar ve otoritelerle görüÅŸüldüÄŸü belirtilmiÅŸti.

Ä°srail ve Arap basınında ise yakında Ä°srail ve Hamas arasında uzun süreli ateÅŸkes yapılacağı yönünde iddialar yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.